17/06/2024
29.7 C
Serres

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Η κομματική άλωση της δημόσιας διοίκησης υπονομεύει τη Δημοκρατία.

Το Πρόγραμμα “Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου” είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και απευθύνεται σε σχολεία σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι,  τα σχολεία να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις αξίες και στόχους της, καθώς και να μάθουν για το ρόλο, τις αρμοδιότητες και τη δομή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν  για το σχολικό έτος 2023-2024 τρία (3) Σχολειά των Σερρών ήτοι: Το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών, το Αριστοτέλειο Σχολείο Σερρών και το Μουσικό Σχολείο Σερρών 

Στα πλαίσιο  λοιπόν του προγράμματος , το Μουσικό Σχολείο Σερρών, με πρωτοβουλία της διευθύντριας του (μετά από κρίση και αξιολόγηση βεβαίως βεβαίως) , γνωστού στελέχους του κυβερνώντος κόμματος, με διαδικασίες εξπρές  (Εν κρυπτώ και παραβύστω!) , διοργάνωσε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 εκδήλωση με θέμα: 

«Έφηβοι: Ενημέρωση για τη λειτουργία των ευρωπαϊκών οργάνων – Συμμετοχή των εφήβων στη δημοκρατία. Οι πολιτικές επιστήμες και οι επαγγελματικές τους προοπτικές».

Όλως τυχαίως και κατά διαβολική σύμπτωση, ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ομιλητής της εκδήλωσης, ορίστηκε από την κ. Διευθύντρια, ο κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. και πολιτικός «σώγαμπρος» της οικογένειας Μητσοτάκη.

Η ομιλία του βουλευτή απευθύνονταν  σε μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου, οι οποίοι σε δύο (2) μήνες που διεξάγονται οι ευρωεκλογές ψηφίζουν.

Σε μια χώρα που, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 88% των πολιτών βλέπει μπροστά του μια Κυβέρνηση η οποία για πέντε χρόνια έχει καταρρακώσει το κράτος δικαίου και  τη δημοκρατία, δεν μας εκπλήσσει τίποτα πια.

Barat

 Η θρασύτητα του κ. Χατζηβασιλείου, η «ελαφρότητα» της διεύθυνσης  του Σχολείου, καταδεικνύουν για πολλοστή φορά το προφανές. Την  πλήρη ανάπτυξή του κράτους της Δεξιάς. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Είναι όμως η πρώτη φορά που δεν υπάρχουν δυστυχώς ισχυρά αντίβαρα.

Ο Βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. μάλιστα «εθίγη» από τις αντιδράσεις προοδευτικών κομμάτων, αυτοδιοικητικών φορέων και γονέων και ανερυθρίαστα  απάντησε, υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων μας. Και τι αναφέρει με έπαρση. Ότι  «προσεκλήθη  και μίλησε στην εκδήλωση όχι ως Βουλευτής της Ν.Δ.  αλλά ως έχων  σχετική ακαδημαϊκή και ερευνητική ιδιότητα». 

Προφανώς σε ολόκληρη τη χώρα  αλλά και στο ν. Σερρών δεν υπήρχε άλλος με  σχετική ακαδημαϊκή και ερευνητική ιδιότητα παρά μόνο ο κ. Χατζηβασιλείου. 


Στο   μεταξύ λίγες μέρες νωρίτερα, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, με πρωτοβουλία της  Διεύθυνσης του ΓΕΛ Κρηνίδων πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση   με θέμα «Η Ευρώπη μας, η ψήφος μας! Ευρωεκλογές 2024». 

Χωρίς ενδοιασμούς και εκεί, η Διεύθυνση του σχολείου, 2 μήνες πριν τις ευρωεκλογές, οργάνωσε   κομματική φιέστα με καλεσμένους Ευρωβουλευτές  ΜΟΝΟ της ΝΔ (Μαρία Σπυράκη, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Θοδωρή Ζαγοράκη)   καλώντας  μαθητές και εκπαιδευτικούς  να ακούσουν το αφήγημά τους, στην πραγματικότητα παροτρύνει να τους/ τις ψηφίσουν.

Είναι  πασιφανές ότι αυτή είναι η πολιτική τους, αυτή είναι η ηθική του κράτους της μητσοτακικής νεοδεξιάς. Μας  δουλεύουν μπροστά στα μούτρα μας, υποτιμούν & προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας, μας φτύνουν κυριολεκτικά.

Η  αλαζονεία  του 41% και η αίσθηση της ατιμωρησίας,  τροφοδοτεί αυτά τα φαινόμενα και τις συμπεριφορές. Για τον κ. Χατζηβασιλείου το καταλαβαίνουμε. Η αλαζονεία αυτή και ο κομματισμός  όμως ΔΕΝ αρμόζει σε αυτούς, που η πολιτεία εμπιστεύτηκε τους θεσμούς της, πολύ περισσότερο αν είναι εκπαιδευτικοί. 


  Ως «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» διαπιστώνουμε την δημοκρατική αλλά και εθνική αναγκαιότητα να  μην μακροημερεύσουν αυτές οι πολιτικές επιλογές  της Ν.Δ.

 Αποτελεί ευθύνη όλων να αντιδράσουμε. 

 Και σε τοπικό επίπεδο  καλούμε, τους συλλόγους, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους τους,  τους γονείς, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, την κοινωνία, να αντιδράσουν δυναμικά και μαζικά ώστε τα τετελεσμένα της Ν.Δ. να εκπέσουν γρήγορα.

Ελλάς – Γαλλία συμμαχία και στα αγροτικά

Επιστολή Διαμαρτυρίας του Επιμελητήριου Σερρών για την υπέρογκη αύξηση των διοδίων στο Στρυμονικό Επιστολή

Παναγιώτης Σπυρόπουλος: Εντός χρονοδιαγράμματος οι εργασίες στη Γέφυρα της Μαυροθάλασσας!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις