28/05/2024
16.5 C
Serres

Μπάντμιντον European Games 2023: Η Σερραία Ματίνα Σωτηρίου στην Elit της Ευρώπης

Ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις στον 8ο Όμιλο της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδος η μοναδική εκπρόσωπος του Μπάντμιντον της Ελλάδος  Σωτηρίου Ματίνα . Ας τα πάρουμε με τη σειρά : Τα δεδομένα του Ομίλου

KUUBA KRISTIN (EST)  Νο 48 παγκόσμια κατάταξη είναι ήδη σε θέση πρόκρισης για την Ολυμπιάδα 

YIGIT NESLIHAN ( TUR) Νο 62 παγκόσμια κατάταξη είναι ήδη σε θέση πρόκρισης για την Ολυμπιάδα 


ROMANOVA JEKATERINA(LAT) Νο 278 παγκόσμια κατάταξη

SOTIRIOU MATINA Νο 532 παγκόσμια κατάταξη )

Ο αγώνας της Δευτέρας εναντίον της  YIGIT NESLIHAN ( TUR) – SOTIRIOU MATINA : 2-0 ( 21-6 , 21-10 ) ήταν πάρα πολύ δύσκολος. Η Σωτηρίου με έλλειψη προπονητικών συνθηκών (στην Αθήνα όπου σπουδάζει ) και με τραυματισμό κατάφερε να μπει στο παιχνίδι από τα μέσα του 1ου γκειμ μέχρι τα μέσα του 2ου γκειμ . Ακόμη η έλλειψη τουρνουά ( πάλι λόγω σπουδών) την άφησε εκτός ρυθμού .


Την  Τρίτη, SOTIRIOU MATINA – ROMANOVA JEKATERINA(LAT) : 2-0 ( 21-13 , 21-11 )

 Η Σερραία πρωταθλήτρια ανέβασε την απόδοσή της σε σχέση με το παιχνίδι της Δευτέρας   . Η σταθερότητά της την έφερε από την αρχή να οδηγεί το ματς και να παίρνει την νίκη με 2-0 και να δείχνει τις δυνατότητές της .

Εκπληκτικό φινάλε εναντίον μιας από τις 5 καλύτερες Ευρωπαίες  .

KUUBA KRISTIN(EST)  – SOTIRIOU MATINA : 2-0 ( 21-13 , 21-16 )


Ο αγώνας της Τετάρτης κόντρα στην Εσθονή  ήταν Ζωής η Θανάτου, αφού η νικήτρια θα πάρει την πρόκριση στη φάση των 16. 

Η Σωτηρίου ήταν πολύ καλή μέχρι το 6-6 στο πρώτο μισό του σετ οι επιθέσεις  της Εσθονής όμως δημιούργησαν μια διαφορά που έφτασε στο 13-6 . Εκεί ισορρόπησε πάλι το παιχνίδι για να κλείσει στο 21-13 .

Προσπάθησε για την ανατροπή  

Στο δεύτερο σετ, η πρωταθλήτρια μας είχε και πάλι πολύ καλή παρουσία στη μεγαλύτερη διάρκεια του, όμως  εκεί που έπρεπε να δώσει το κάτι παραπάνω (τραυματισμός-αντοχή ) για να μείνει ζωντανή, δεν βρήκε τις λύσεις, χάνοντας τελικά με 21-16.

Η Σωτηρίου Ματίνα  κοίταξε στα μάτια, αθλήτριες που έχουν συνεχή διεθνή παρουσία με μεγάλες διεθνείς επιτυχίες και κατάφερε να παίξει στα ίσια δεδομένων των συνθηκών . Κόντεψε πολύ σε κάτι ιστορικό το οποίο θα πρέπει να περιμένει.. 

 «Το Είχα…»

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, έκανε τις εξής δηλώσεις, φανερά ικανοποιημένη από την ροή του ματς αλλά και όλου του τουρνουά .

«Μπορούσα και το ήθελα   να περάσω . Λειτούργησε αρνητικά η έλλειψη προπονήσεων , αγώνων αλλά και ο τραυματισμός στην μέση καθόλη τη διάρκεια του τουρνουά. Είχα καλή ψυχολογία. Λειτούργησε το πλάνο του παιχνιδιού και κατάφερα να μείνω  σε αυτό που είχαμε προγραμματίσει. Νιώθω ότι μπορούσα 100% να το πάρω. Δεν πειράζει, διότι ξέρουμε τα βήματα που μας λείπουν ώστε να φτάσουμε στην κορυφή . Αυτά έχει ο αθλητισμός. Είμαι ενθουσιασμένη από την παρουσία μου, αν και πάντα θέλω μόνο να νικάω. Φλέρταρα στην κυριολεξία  με την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου !Κρατάω  τα αγωνιστικά θετικά αυτής της προσπάθειας. Λόγω σπουδών έμεινα εκτός διεκδίκησης των Ολυμπιακών του 2024 .Η βαρύτητα δίνεται  για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028.

Μετά από αυτό το τουρνουά νιώθω  ότι μπορώ να τα καταφέρω». 

Το Επιμελητήριο Σερρών συμμετέχει στην 30η AGROTICA

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις