16/04/2024
24.7 C
Serres

«ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ»: Μια βραδιά αφιερωμένη στους νέους Σερραίους Μουσικούς!

Μια μαγευτική βραδιά, γεμάτη μουσικά χρώματα και μελωδίες, απόλαυσαν οι Σερραίοι την Τετάρτη 17 Μαΐου στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου «ΟΡΦΕΑΣ».

Μία βραδιά αφιερωμένη στους νέους Σερραίους Μουσικούς με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ».

Η ανάδειξη, η προβολή και προώθηση ταλαντούχων Σερραίων μουσικών είναι από τους πρωταρχικούς στόχους του Ομίλου «Ορφέας» Σερρών. Εκπληρώνοντας αυτό τον σκοπό ο ‘Όμιλος «Ορφέας» Σερρών, καθιέρωσε από το 1998 την παρουσίαση Νέων Σερραίων Μουσικών.

Μία πρωτοβουλία που είχε εμπνευστή τον κ. Γεώργιο Αγγειοπλάστη και για πολλά χρόνια η ψυχή της οργανωτικής επιτροπής αποτελούνταν από την κ. Αναστασία Βάκαλου, την κ. Μάρθα Αναστασιάδου και τον κ. Σάκη Ανδρικάκη.

GOTSIKA

Η εκδήλωση «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ», είναι μία βραδιά ξεχωριστή για τα νέα παιδιά που διακρίνονται για την μουσική τους αντίληψη και ικανότητα και έχει ως σκοπό να τους δώσει την ευκαιρία να ακουστούν αλλά και να δοκιμαστούν απέναντι στο κοινό που τους παρακολουθεί, χωρίς να διεκδικούν κάποιο βραβείο και χωρίς να ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Η ετήσια παρουσίαση των «Μουσικών από τα θρανία» τονίζει την τοπική μουσική δραστηριότητα και παραγωγή.

Παρέχει κυρίως την ευκαιρία προβολής μιας καθαρά Σερραϊκής δημιουργίας των νέων και προβάλλει επίσης την αθέατη πλευρά της επίπονης και ουσιαστικής, αλλά συχνά απαρουσίαστης προσπάθειας των καθηγητών μουσικής της περιοχής μας. Αναδεικνύει ακόμα, την ποικιλία και τις απεριόριστες δυνατότητες άγνωστων στο ευρύ κοινό οργάνων της λόγιας μουσικής.

Η επιλογή των μουσικών γίνεται με μοναδικό κριτήριο τις καλές ή άριστες επιδόσεις του καθενός στο επίπεδο σπουδών και στον τομέα ενασχόλησης του με την μουσική. Δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ούτε στοιχεία στην ανάδειξη των καλυτέρων.


Φέτος πήραν μέρος 8 νέοι ηλικιακά ταλαντούχοι Μουσικοί, οι οποίοι προέρχονταν από το Μουσικό Σχολείο Σερρών, το Ωδείο ΚΥΤΑΡΟ «Γραμμάτων και Τεχνών», το Ωδείου Τσαϊκόφσκι, το Ωδείο Βασίλη ΤΑΠΕ και το Ωδείου «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» της Βικτωρίας Μαγκούνη.

Οι νέοι Μουσικοί ταλέντα που μας κατέπληξαν είναι:

Ø Ο Γεώργιος Αχμάκης στο πιάνο με προετοιμασία από την Βασιλική Χορινού. Έπαιξε κομμάτια Mozart και Brahms

Ø Ο Ιάσονας Παρασκευόπουλος στο πιάνο, με προετοιμασία από την Ελίνα Γραμματοπούλου. Έπαιξε κομμάτια από Moszkowski και F.Chopin


Ø Ο Δημήτριος Παπαδόπουλος στο βιολί, με προετοιμασία από την Μαγκούνη Βικτωρία, συνοδεία πιάνου από την Πασχαλιά Αθανάσιου. Έπαιξε κομμάτια από W.A Mozart.

Ø Ο Κωνσταντίνος Βιντινής στο πιάνο, με προετοιμασία από την Ρίτα Βασιλειάδου. Έπαιξε κομμάτια από J.S Bach – W.A. Mozart-C. Czerny-F. Shopin-R. Giazotto.

Ø Οι Μαρία Χάψαλη και Ανδριάνα Σεμάνη στο πιάνο με προετοιμασία του Γαληνού Μιχάλη.

Έπαιξαν Chopin (πιάνο η Μαρία Χάψαλη) – Vivaldi (Πιάνο η Μαρία Χάψαλη – Τσέλο Αθανάσιος Παπαθανασίου) – Schakowsky (Πιάνο για τέσσερα χέρια – στο πιάνο Αδριάννα Σεμάση – Μαρία Χάψαλη – Mendelssohn (πίανο) η Ανδριάννα Σεμάση

Ø Ο Αθανάσιος Παπαθανασίου στο Βιολοντσέλο, με προετοιμασία του Χρήστου Κυπαρίσση. Έπαιξε κομμάτια από J.S. Bach – Camille Saint Saens – David Popper

Ø Η Μαρία Χατζίδου στη Μονωδία. Προετοιμασία η Ροζαλία Βενετικίδου. Συνόδευαν οι καθηγήτριες Ελένη Ναουμίδου πιάνο και Ελένη Αμανατίδου Βιολί. Τραγούδησε κόμματα από Cl. Monteverdi – K. Gluck – F. Mendelssohn-R. Straouss-D. Garreti

Οι νέοι Μουσικοί ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στην Μουσικοί χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη μουσική Βραδιά

Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ομίλου «Ορφέας» Σερρών κ. Φώτογλου Χαράλαμπος, εκ μέρους του Δ.Σ, τίμησε την κ. Αναστασία Βάκαλου για την τριακονταετή της προσφορά στον όμιλο «Ορφέας» Σερρών από την θέση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ορφέα, για την μεγάλη δωρεά του προσωπικού της αρχείου που αφορά την δράση του Ορφέα τα τελευταία 30 έτη, για την δωρεά εκατοντάδων βιβλίων στην βιβλιοθήκη του Ορφέα, αλλά και για την συνεχή επί 11 φορές παρουσία της στην οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΊΑ».

Ο Όμιλος «Ορφέας» Σερρών ευχαριστεί όλους τους νέους Μουσικούς και τους δασκάλους τους για την τέλεια παρουσίαση τους, καθώς και τα Ωδεία που αντιπροσωπεύουν, όπως επίσης ευχαριστεί και την Οργανωτική Επιτροπή, την οποία αποτελούσαν οι κυρίες Κούτρα Βαρβάρα, Μεντίζη Μαρία και Ματούλα Λάμπρου, η οποία ήταν και η ψυχή της διοργάνωσης και παρουσίασης για την τέλεια οργάνωση της παράστασης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου «Ορφέας» Σερρών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την Αντιπεριφέρεια Σερρών, η οποία ήταν συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, καθώς και τον χορηγό επικοινωνίας Cosmos radio 93 FM, όπως και τον φωτογράφο Νικήτα του Πρότυπου Φωτογραφικού Εργαστηρίου του Ομίλου «Ορφέας» Σερρών για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

Ο Όμιλος «Ορφέας» Σερρών δίνει και πάλι ραντεβού τον Μάιο του 2024 για την συνέχιση του θεσμού «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ»

Δήμος Αμφίπολης: 513.000.000 ευρώ το χρέος στον ΦΟΣΔΑ!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις