16/04/2024
24.7 C
Serres

ΜέΡΑ25 Σερρών: Το πρόβλημα υπάρχει, προσλήψεις δεν γίνονται!

Σε μία από τις λίγες περιπτώσεις σωστής και αντικειμενικής πληροφόρησης από γνωστό δημοσιογράφο τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, λειτούργησαν αμέσως και απειλητικά τα αντανακλαστικά του Συστήματος Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, που θέλουν να «πνίξουν» κάθε αντικειμενική φωνή.


Αμφισβήτησαν το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου και την καταγγελία συγγενούς ασθενή, οτι της δόθηκαν κάρτες από εταιρείες ιδιωτικών ασθενοφόρων.


Στην απάντηση όμως που έδωσε παραδέχεται την έλλειψη ασθενοφόρων ( είναι γνωστό άλλωστε εδώ και καιρό ότι γίνονται διακομιδές και με Αγροτικά Αυτοκίνητα) και αποκάλυψε ότι το νοσοκομείο προχωρά στην υπογραφή σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία ασθενοφόρων για να αντιμετωπίσει το προβλημα.


Άρα το πρόβλημα υπάρχει, προσλήψεις δεν γίνονται ούτε απαιτεί η διοίκηση του νοσοκομείου να γίνουν και προκρίνουν ως λύση τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ.


Κυνική και δημόσια παραδοχή, απλώς μας «παρηγορεί» ο αναπληρωτής διοικητής ότι τα ασθενοφόρα των ιδιωτών δεν θα τα πληρώνουν οι ασθενείς αλλά το νοσοκομείο.

GOTSIKA


Δηλαδή πάλι εμείς κ. Αναπληρωτή μέσω της φορολογίας και των υπόλοιπων άμεσων και έμμεσων φόρων.


Η κατάσταση της δημόσιας υγείας είναι τραγική και ακόμα τραγικότερη η κατάσταση του Νοσοκομείου Σερρών.


Το αγαθό της υγείας οφείλει να είναι ο ειδικός σκοπός οποιασδήποτε κυβέρνησης.


Και φυσικά δεν μπορεί να προσφερθεί από μη «υγιείς» εργαζόμενους.

Η αποστελέχωση είναι πλέον μια χιονοστιβάδα που μεγαλώνει μόνη της, απογοητεύοντας ακόμη και τους εναπομείναντες στο σύστημα, ερημώνοντας νοσοκομεία και περιφερειακά ιατρεία.

Ο μόνος τρόπος ανάσχεσής της είναι μια έντιμη πρόσκληση ανοικοδόμησης ενός ΕΣΥ με μόνιμους εργαζόμενους με μισθούς ανταγωνιστικούς, ώστε να αντιστραφεί η ροή προς το εξωτερικό, προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα και προς τα αστικά κέντρα.

Αυτό απαιτεί χρήματα, όραμα και σιγουριά.


Απαιτεί επιτέλους μια διαχρονική πολιτική υγείας, που δεν αλλάζει κάθε 4 χρόνια ανάλογα με τις μικροπολιτικές των κυβερνήσεων.


Οποιος υπόσχεται ότι θα αναδομήσει τη δημόσια υγεία μέσα από επικοινωνιακές κινήσεις, χωρίς να προσθέσει τα περίπου 3 δισ. Ευρώ που λείπουν ώστε απλά να έρθουμε στον μέσο όρο της Ε.Ε. του ποσοστού για την υγεία επί του προϋπολογισμού, απλά λέει ψέματα!


Τα χρήματα αυτά οφείλονται στην υγεία από τα επαίσχυντα μνημόνια ερήμωσης της χώρας και ο δημοσιονομικός χώρος είναι υπαρκτός.


Το ΜέΡΑ25 λέει ξεκάθαρα ΟΧΙ στις πρακτικές της εμπορευματοποίησης, που έχει εισαγάγει ο ιδιωτικός τομέας των Α.Ε., των προσωρινών ΣΔΙΤ που παραχωρούν τον διοικητικό έλεγχο των εμπορεύσιμων φιλέτων της δημόσιας υγείας και εγγυώνται προσωρινά σίγουρα κέρδη σε ιδιώτες χωρίς πρόβλεψη για το μέλλον, λέει ΟΧΙ στις συμβάσεις επικουρικών αντί μόνιμων κ.λπ.

Δεν κλείνει όμως την πόρτα στο μικρό ιατρείο και τον γιατρό της γειτονιάς, η επίσκεψη στον οποίο μπορεί κάλλιστα να καλύπτεται από τα Ταμεία.


Το ΜέΡΑ25 θεωρεί ότι πρέπει να καταργηθούν οι επαίσχυντοι νόμοι της Ν.Δ. που ξεδοντιάζουν το ΕΣΥ, με κορωνίδα τον Ν.4999/2022 που αίρει την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο ΕΣΥ.

Στη SEREXPO 2023 ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου!

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών για την μετακίνηση Παθολόγου στο Νοσοκομείο Δράμας

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις