17/07/2024
39.8 C
Serres

Ο Θανάσης Μαλλιαράς για: SEREXPO, ΔΕΘ, Παράταση Θητείας Επιμελητηρίων!

SEREXPO, ΔΕΘ, Έργο Εκσυγχρονισμού Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» και Παράταση Θητείας Διοικήσεων Επιμελητηρίων στο επίκεντρο Συνέντευξης Τύπου του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών Θανάση Μαλλιαρά.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το πρωί της Τρίτης 8 Αυγούστου 2023 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς, όπου αναφέρθηκε στις προετοιμασίες του Επιμελητηρίου Σερρών για την SEREXPO και τη ΔΕΘ, στην πορεία των εργασιών του έργου ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» του Επιμελητηρίου Σερρών, αλλά και στην αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών.

Αναβολή στις εκλογές των Επιμελητηρίων


Ο κος Μαλλιαράς ανέφερε αρχικά ότι σύμφωνα με το Νόμο 5046/2023 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 29/07/2023 παρατάθηκε η θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιμελητηρίων για ένα έτος και οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Διοικήσεων τους θα διεξαχθούν κατά το διάστημα από 15 Νοεμβρίου έως και 15 Δεκεμβρίου 2024.

Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ»


Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης του έργου:


«Παρεμβάσεις αποκατάστασης, ενεργειακής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», προϋπολογισμού 4.055.548,00 ευρώ.

Το Επιμελητήριο Σερρών προχωρά στη συμβασιοποίηση των Υποέργων για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων, την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης- ψύξης- αερισμού και το Σύστημα ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

Παράλληλα, η διαγωνιστική διαδικασία του εργολαβικού υποέργου, προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ, το οποίο υλοποιείται από την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» βρίσκεται σε εξέλιξη και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος θα υπογραφεί η σύμβαση με τον Ανάδοχο.


87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


Δυναμική θα είναι και φέτος η παρουσία του Επιμελητηρίου Σερρών στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί στις 9-17 Σεπτεμβρίου 2023, με τιμώμενη χώρα την γειτονική Βουλγαρία, όπως επεσήμανε ο κος Μαλλιαράς.

Το Επιμελητήριο Σερρών συμμετέχει με δέκα επιχειρήσεις, σε χώρο του Περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Το Επιμελητήριο Σερρών, όπως τόνισε, επιδοτεί το 60% του κόστους συμμετοχής και τηρήθηκε σειρά προτεραιότητας καθώς το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων ήταν ιδιαίτερα αυξημένο.

SEREXPO 2023

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην SEREXPO 2023 που επιστρέφει δυναμικά από 20 έως 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και τον Δήμο Σερρών.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θανάσης Μαλλιαράς σημείωσε ότι το ενδιαφέρον των εκθετών είναι ιδιαίτερα υψηλό φέτος και κάλεσε τις επιχειρήσεις να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους προκειμένου να εξασφαλίσουν τη θέση τους στη SEREXPO 2023.


Πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων θα πλαισιώσουν και τη φετινή SEREXPO, διασυνδέοντας επιχειρηματικά, αναπτυξιακά και πολιτιστικά στοιχεία.

Το Πρόγραμμα, που είναι δυναμικό και διαμορφώνεται συνεχώς, περιλαμβάνει:

 • Εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας
 • AGROSERRES,
 • Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ),
 • Βραβεία Επιχειρηματικότητας, νεανικής επιχειρηματικότητάς με επισκέψεις μαθητών πρωτοβάθμιάς και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
 • γαστρονομίας (Διαγωνισμός Παραδοσιακής Πίτας με σύσσωμη τη συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού μας,
 • εκδηλώσεις ανάδειξης ακανέ και σερραϊκής μπουγάτσας,
 • ημερίδα του Σωματείου Κρεοπωλών,
 • πολιτισμού με παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς και τοπικά συγκροτήματα
 • καθώς και δραστηριότητες για νέους και παιδιά (Τουρνουά Αθλημάτων, Λούνα Παρκ, Παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας HADO, Τουρνουά Επιτραπέζιων Παιχνιδιών).

Συναυλίες της SEREXPO 2023


Την SEREXPO απογειώνουν οι πέντε βραδινές συναυλίες

 • με τους Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη την Τετάρτη 20.09,
 • την Αναστασία την Πέμπτη 21.09,
 • τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με ερμηνευτές τους Βασίλη Λέκκα, Κώστα Μακεδόνα, Λένα Αλκαίου και Άγγελο Θεοδωράκη την Παρασκευή 22.09,
 • τις Γλυκερία και Ασλανίδου το Σάββατο 23.09
 • και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.


Ο Αθανάσιος Μαλλιαράς κάλεσε για ακόμα μία χρόνια όλους, επιχειρήσεις, φορείς και φυσικά τον κόσμο, να δώσουν δυναμικά το δικό τους «παρών» στη SEREXPO 2023, που φέτος ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη.

Θανάσης Μαλλιαράς: Με αυστηρούς κανόνες η Έκθεση Κρητικών Προϊόντων, αν γίνει!

Τάσος Χανλίογλου: Θα ταξιδέψει όμως ο φίλος/η της τέχνης για να δει τον Ξενάκη κάπου στην άκρη των Σερρών;

Στη SEREXPO 2023 ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις