22/07/2024
31.9 C
Serres

Το μοναδικό κολυμβητήριο των Σερρών είναι κλειστό από το καλοκαίρι..

Αναλυτικά παρουσιάζεται η ανοιχτή επιστολή της κ. Αλεξίας  Μπούμπα, Μητέρα του Καρδάκου Ευαγγέλου, Αθλητή Τεχνικής Κολύμβησης που αναφέρεται στο Κολυμβητήριο στη Κοιλάδα.

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τη βράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν σε διεθνείς αγώνες τεχνικής κολύμβησης το καλοκαίρι του 2022.

Θυμόμαστε καλά τα λόγια και τις υποσχέσεις του κ Δημάρχου στη συνάντηση μαζί τους, για το νέο βιοκλιματικό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων στην περιοχή της Ομόνοιας στο οποίο θα προπονούνται οι ομάδες, οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό, προκειμένου να πετυχαίνουν υψηλότερους στόχους.

Όπως θυμόμαστε και αντίστοιχες βραβεύσεις από τον  κ. Αντιπεριφειάρχη Σερρών.
Φωτογραφίες, χειραψίες, χαμόγελα, ωραία λόγια!  

GOTSIKA

Που βρισκόμαστε σήμερα;
Το γνωρίζουν καλά όλοι οι συμπολίτες μας.

Το μοναδικό κολυμβητήριο της περιοχής, είναι κλειστό από το καλοκαίρι με ότι αυτό συνεπάγεται για τους αθλητές μας.

Το κολυμβητήριο της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, αυτό με την 25ρα πισίνα, κατασκευάστηκε το 1976.


Σε αυτό το κολυμβητήριο έμαθαν κολύμπι, γνώρισαν και αγάπησαν τον αθλητισμό εκατοντάδες νέοι από όλο το νομό μας. 

Όλοι οι γονείς μαζί με τα παιδιά μας, ζούσαμε καθημερινά όλα τα στάδια της εκμάθησης και των προπονήσεων κάθε αθλήματος του υγρού στίβου.

Γνωρίζαμε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι ερασιτεχνικές ομάδες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος συντήρησης, στη θέρμανση, τη χλωρίωση της πισίνας, της ορθής συντήρησης όλων των εγκαταστάσεων.  


Γνωρίζαμε πως όλες οι δημοτικές αρχές και οι Κυβερνήσεις δεν πήρανε ποτέ τα απαραίτητα μέτρα για να μη φτάσουμε σε αυτή την άθλια κατάσταση.Η μόνωση, η στεγάνωση της οροφής, η συντήρηση των υαλοπινάκων, της ίδιας της πισίνας, των χώρων των αποδυτηρίων, ήταν πάντοτε η λιγότερη δυνατή.


Και αυτό γιατί η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση  των αθλητικών υποδομών ήταν σε μόνιμη βάση κάθε διοίκησης. 


Όσες ενέργειες και παράπονα γινόταν από τους γονείς και τους συλλόγους σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων, απαντιόνταν από την εκάστοτε δημοτική αρχή και τους βουλευτές : «κάντε υπομονή, σε λίγο καιρό θα έχουμε το νέο κολυμβητήριο, είναι στις υπογραφές οι μελέτες για αυτό το μεγάλο έργο». 


Βέβαια το μάρμαρο πάντα το πληρώνανε και συνεχίζουν να το πληρώνουν οι γονείς, με αυξημένες συνδρομές.


Με τακτικά κλεισίματα του κολυμβητηρίου για συντήρηση, με κόστος που επιβαρύνει τους αθλητές για να μετακινηθούν για καθημερινές προπονήσεις σε άλλους νομούς (Θεσσαλονίκη- Καβάλα). 


Αντί να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συντήρησης και αποκατάστασης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κολυμβητήριο, επιλέγεται μονίμως η λύση του χαμηλού κόστους, το ¨λουκέτο¨ για όσο χρειαστεί.  


Είναι ντροπή για όλους μας να βλέπουμε να απαξιώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις που τις χρυσοπληρώσαμε εμείς αλλά και οι προηγούμενες γενιές, να καταλείπουν τον αθλητισμό οι νέοι, να «σβήνουν» αθλητές και αθλήτριες ταλέντα, να μετατρέπεται ο μαζικός αθλητισμός σε είδος προς εξαφάνιση.  Φυσικά δεν είναι φαινόμενο μόνο των Σερρών.


Το ίδιο ισχύει και σε άλλες πόλεις με ολόκληρα στάδια να κλείνουν όπως το ΟΑΚΑ στην Αθήνα, το Αλκαζάρ στη Λάρισα!


Είναι η κατάντια της εποχής, να αφήνονται στη μοίρα τους οι αθλητικές υποδομές.
Ως εδώ!


Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σωματείο, σε κάθε δήμο, είναι ώρα να ανοίξει η συζήτηση για να απαιτήσουμε ασφαλές κολυμβητήριο, αθλητικές εγκαταστάσεις που αρμόζουν σε κάθε σύγχρονη πόλη . 


Να μην αρκούμαστε στις υποσχέσεις και τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», όλων αυτών που από πολιτική επιλογή είναι στο ίδιο στρατόπεδο, υποστηρίζουν τη μεταφορά των αθλητικών υποδομών στους ιδιώτες.


Μπορεί να ψευτοκαβγαδίζουν  για το ποιος είναι ο πιο ικανός και άξιος να αποκαταστήσει τα προβλήματα, όμως κρύβουν τη βασική αλήθεια.


Τη μετατροπή του δικαιώματος των παιδιών μας στην άθληση, σε εμπόρευμα.

Όποιος έχει χρήματα, θα μπορεί να αθλείται, να ακολουθεί το χόμπι του, να γίνεται ακόμη και πρωταθλητής.

Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά, οι νίκες και οι διακρίσεις προϋποθέτουν ένα ολόκληρο επιστημονικό επιτελείο,  υποδομές, μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες. 
Αν πραγματικά επιθυμούμε η χώρα μας και ο τόπος μας να καμαρώνει με τις διακρίσεις των νέων ανθρώπων, ας μη στεκόμαστε μόνο στην επιφάνεια, τις φωτογραφίες και τη δημοσιότητα της μιας στιγμής. 

Είναι ώρα να διεκδικήσουμε όλοι όσοι αγαπάμε το μαζικό αθλητισμό, να γίνουν άμεσα χωρίς άλλες καθυστερήσεις όλα τα αναγκαία έργα συντήρησης του κολυμβητηρίου, χωρίς χρονοτριβές. 

Να ακουστούν οι φωνές των πολλών, των σωματείων, των γονέων, των αθλητών, των συνανθρώπων μας που κάνουν χρήση τις πισίνας για αποθεραπεία, αποκατάσταση, για ευεξία.  

Γιατί αν όλοι εμείς πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, τότε ναι, υπάρχει ελπίδα!

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Η πολιτική υποκρισία δεν έχει όριο!

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Σερρών: Η Νέα Δημοκρατία «τελειώνει» τη μεσαία τάξη

Εγκαινιάστηκε η Ψυχιατρική Κλινική Από τον Υφυπουργό Υγείας Δημήτριο Βαρτζόπουλο!

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν η Σταμπουλή και άλλοι 29 Σερραίοι!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις