18/06/2024
24.7 C
Serres

ΚΚΕ Σερρών: Οι εργασίες που έγιναν στα σχολεία είναι μηδαμινές!

Αναφορικά με τη καταγγελία της Διευθύντριας του 23ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών το ΚΚΕ Σερρών επισημαίνει πώς “Παλεύουμε και απαιτούμε ασφαλή σχολεία”.


Λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, γινόμαστε, για μια ακόμα φορά, στο ίδιο έργο θεατές, μετά από την καταγγελία της Διευθύντριας του 23ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, όπου αναφέρει πως μετά από μια πρόσφατη νεροποντή του Μαΐου, το 120 ετών σχολικό κτίριο, στο οποίο δεν έχει γίνει καμία βασική συντήρηση και ανακαίνιση εδώ και πολλά χρόνια, άρχισαν να πέφτουν σοβάδες από τους εξωτερικούς τοίχους, λόγω αποσάθρωσης.

Επίσης τόνισε πως  σε σημείο όπου μπαινοβγαίνουν παιδιά υπάρχει ένα μπαλκόνι, το οποίο είναι και αυτό αποσαθρωμένο στο πάνω μέρος του…


Οι εργασίες που έγιναν είναι μηδαμινές και οι εκκλήσεις για επίλυση των προβλημάτων δεν είχαν κανένα αντίκρισμα από τη μεριά του Δήμου!

Barat


Επισημαίνεται πως από τον Σεπτέμβρη που θα ανοίξουν τα σχολεία, τα παιδιά θα κινδυνεύουν σοβαρά από την τραγική κατάσταση των εξωτερικών τοίχων, μη μπορώντας ούτε καν να κάνουν γυμναστική και διάλειμμα με ασφάλεια!


Το περσινό δολοφονικό περιστατικό σε δημοτικό σχολείο και ο τραγικός  θάνατος ενός μαθητή από την αμέλεια και την μη ασφαλή ενέργεια εργασιών εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, παραμένει ακόμα μια βαθιά πληγή για τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και σύσσωμο το Σερραϊκό λαό, όπου με αγωνία και ανησυχία στέλνει τα παιδιά του σε παλαιά, ασυντήρητα και μη ασφαλή σχολεία.


Η απόδοση ευθυνών σε μεμονωμένους ανθρώπους, όπως π.χ. στον Διευθυντή ενός σχολείου ή στον εκάστοτε εργολάβο, δεν επιλύουν ούτε το πρόβλημα, ούτε αλλάζουν τις ήδη υπάρχουσες προβληματικές λειτουργίες που έχει ο Δήμος απέναντι στο σοβαρό ζήτημα της ασφάλειας και των εργασιών συντήρησης και ανακαίνισης στα σχολεία, που εδώ και δεκαετίες παραμένουν στο έλεος του χρόνου και της φθοράς.Υπάρχουν όμως και παραδείγματα  με Δήμους που ιεραρχούν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στην ασφάλεια των σχολικών και δημόσιων κτιρίων τους.


Που έχουν ολοκληρώσει την πλήρη ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό στην πλειοψηφία των σχολικών κτιρίων τους, παρά την περικομμένη κρατική χρηματοδότηση, χωρίς ιδιώτες εργολάβους, αλλά με το μόνιμο και σταθερό εργατικό δυναμικό κάνουν μελετημένη και πρωτοπόρα δουλειά για τα δεδομένα της εποχής.


Οι λαϊκές οικογένειες, οι άνθρωποι του μόχθου, μπορούν και πρέπει να αντιδράσουν απέναντι στο σύγχρονο μεσαίωνα που προσπαθούν να του επιβάλλουν Κυβέρνηση, Περιφέρειες, Δήμοι.


Να απαιτηθεί μέσα από Συλλόγους Γονέων και Εκπαιδευτικών, από τα εργατικά σωματεία :


• Να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες των σχολικών μονάδων, πριν το άνοιγμα των σχολείων, έτσι ώστε να είναι ασφαλή για εκπαιδευτικούς και παιδιά.


• Να αναλάβει ο Δήμος τη διεκπεραίωση των εργασιών και όχι οι ιδιώτες εργολάβοι.
• Να προσληφθεί μόνιμο εργατικό προσωπικό, πλήρους απασχόλησης στο Δήμο, έτσι ώστε να μπορούν να υλοποιούνται δημοτικές εργασίες γρηγορότερα και ποιοτικότερα.Η Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών βρίσκεται πάντα στο πλευρό των δημοτών, των εργαζομένων, των ανέργων, των γυναικών, των νέων, των αγροτών, των επαγγελματιών και των καλλιτεχνών, επικεντρώνοντας τις θέσεις και την πολιτική της στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι να αυγαταίνουν τα κέρδη συγκεκριμένων επιχειρηματιών και ομίλων!


Βασική επιδίωξη είναι ο Δήμος Σερρών να απεξαρτηθεί από κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία και να λειτουργεί ο ίδιος σαν εγγυητής της ασφάλειας, των σύγχρονων υποδομών και έργων, με μόνιμο και σταθερό προσωπικό εργασίας σε κάθε τομέα, διεκδικώντας και απαιτώντας την ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων.

Θα διεκδικεί εξοικονόμηση χρηματικών πόρων, που θα διατίθενται σε ολόκληρο τον Σερραϊκό λαό και θα αποτελούν παρακαταθήκη για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών.


Καλούμε όλες και όλους τους Σερραίους, ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών και ενστάσεων, να πάρουν θέση και στάση αντίστασης στη βάρβαρη πραγματικότητα που μας παρουσιάζουν και να οργανώσουμε τον αγώνα μας, μέσα από τα Σωματεία και τους Συλλόγους, για έναν Δήμο, που θα ανταποκρίνεται πραγματικά στις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών του.

Επίσκεψη Κυρίζογλου στην Ίμβρο!

ΚΚΕ Σερρών: Οι 10 πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Σερρών!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις