18/06/2024
24.7 C
Serres

Νέος Πρόεδρος στην ΚΕΔΕ παμψηφεί ο Λάζαρος Κυρίζογλου

Νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξελέγη και μάλιστα παμψηφεί ο Λάζαρος Κυρίζογλου.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εξέλεξε το νέο πρόεδρο μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαστεργίου και την υπουργοποίησή του στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και μάλιστα παμψηφεί, καθώς ο μέχρι και σήμερα Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης ήταν Α΄ Αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.


Ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου Λάζαρος Κυρίζογλου, εξελέγη παμψηφεί παρότι ήταν μυστική η ψηφοφορία, συγκεντρώνοντας μάλιστα το σύνολο των ψήφων και των 29 παρόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Λάζαρος Κυρίζογλου δεσμεύτηκε για Ενότητα, διάλογο και συνεργασία

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Λ. Κυρίζογλου, αμέσως μετά την εκλογή του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους του για την τιμή και υπογράμμισε ότι η ενότητα, ο διάλογος και η συνεργασία θα αποτελέσει το τρίπτυχο που θα κινηθεί η νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ το επόμενο διάστημα, ενώ τόνισε ότι θα συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση για το καλό της Αυτοδιοίκησης, προαναγγέλλοντας παράλληλα συνάντηση, άμεσα,  με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Barat


Ο κ. Κυρίζογλου υπογράμμισε επίσης ότι το όραμα και το μέγα ζητούμενο για το κράτος και το διοικητικό σύστημα είναι η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση με μεταφορά αρμοδιοτήτων, πόρων, προσωπικού και μέσων για την καλύτερη άσκησή τους.


Τέλος τόνισε την ανάγκη να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση  για το ζήτημα του σύγχρονου, ισόχρονου, παράλληλου βηματισμού και της δίκαιης ανάπτυξης όλων των δήμων.


Επίσης κατά τη συνεδρίαση εξελέγησαν  ο Δημήτρης Κάρναβος Δήμαρχος Καλλιθέας, στη θέση του Α΄ Αντιπρόεδρου και ο Κωνσταντίνος Κουκάς Δήμαρχος Μυκόνου στη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου  της ΚΕΔΕ.Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αποχαιρέτησε τους συναδέλφους του τονίζοντας πως και από τη νέα του θέση θα στηρίξει την Αυτοδιοίκηση.

Ι. Καϊτεζίδης: «Συγχαρητήρια σε έναν άξιο δήμαρχο και φίλο

Τα θερμότατα συγχαρητήρια στον συνάδελφο τους, δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, για την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εκφράζουν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και τα μέλη του Δ.Σ του οργάνου.


Η ΠΕΔΚΜ αναγνωρίζοντας τη διαχρονικά μαχητική συμμετοχή του Λάζαρου Κυρίζογλου στους αυτοδιοικητικούς αγώνες, τη μεγάλη εμπειρία του από τη μακρά αυτοδιοικητική διαδρομή του, την ανάληψη πρωτοβουλιών σε κρίσιμα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτιμά ότι θα υπηρετήσει επάξια την ΚΕΔΕ από τη θέση του προέδρου, αγωνιζόμενος για το σύνολο των δήμων της χώρας και των αιτημάτων των αιρετών εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.


Και εν τέλει των τοπικών κοινωνιών.Παράλληλα, η ΠΕΔΚΜ προσβλέπει σε συνέχιση της γόνιμης και εποικοδομητικής συνεργασίας με την ΚΕΔΕ, τόσο προς όφελος του θεσμού που υπηρετούν οι αιρετοί, όσο και των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.


«Προσωπικά αλλά και εκ μέρους της ΠΕΔΚΜ συγχαίρω τον καλό φίλο και προκάτοχό μου στην ΠΕΔΚΜ, δήμαρχο Αμπελοκήπων -Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου για την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της ΚΕΔΕ.

Είναι μια μεγάλη νίκη και μια δικαίωση για τον ίδιο και για όλη την αυτοδιοίκηση.

Η ομόφωνη εκλογή του από το σύνολο των μελών του Δ.Σ του ανώτατου συλλογικού οργάνου της ΚΕΔΕ διδάσκει ότι η ενότητα και η ομόνοια είναι δύναμη για την αυτοδιοίκηση» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Καϊτεζίδης.


Επισημαίνει ακόμη ότι ο Λάζαρος Κυρίζογλου είναι πρόσωπο που ταυτίζεται με την αυτοδιοίκηση, που την υπηρετεί με πάθος και επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια που τον τιμούν με την εμπιστοσύνη τους οι συμπολίτες του.


«Για μένα προσωπικά και για την ΠΕΔΚΜ είναι μεγάλη χαρά και τιμή που τα ηνία της προεδρίας στην ΚΕΔΕ κρατά από σήμερα ένας δικός μας άνθρωπος.

Είναι όμως τιμή και για τον ίδιο το Λάζαρο Κυρίζογλου, αλλά και δικαίωση του αγώνα που δίνει μέσα από τους κόλπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, υπερασπιζόμενος διαχρονικά τα αιτήματα των δήμων και μεταφέροντας αποφάσεις των αιρετών της Κεντρικής Μακεδονίας» τόνισε o κ. Καϊτεζίδης.

Δήμος Ηράκλειας: Εκδηλώσεις σε Δασοχώρι και Μελενικίτσι!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις