18/06/2024
24.7 C
Serres

Κώστας Καραμανλής: Έργο πνοής το Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ»

Η αναβάθμιση του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO “Χρήστος Μέγκλας”, έχει μπει στην τελική ευθεία υλοποίησής και είναι ένα έργο πνοής για ολόκληρο τον Νομό Σερρών.

Πρόσφατα υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο και το έργο θα τελειώσει εντός του χρονοδιαγράμματος το 2024, ενώ σύμφωνα με τον Κώστα Καραμανλή η υλοποίηση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων του πρώην στρατοπέδου, προϋπολογισμού 3,5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ δίνει σπουδαίο αναπτυξιακό πλεονέκτημα στο Νομό Σερρών.

Το πρώην στρατόπεδο θα αξιοποιηθεί και θα δημιουργηθούν εκθεσιακοί και συνεδριακοί χώροι καθώς και θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων, έτσι ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για επιχειρηματικές και όχι μόνο δραστηριότητες και να καταστεί σημείο αναφοράς για τον Νομό Σερρών.

Το Επιχειρηματικό Κέντρο της SEREXPO δίνει στις Σέρρες σπουδαίο αναπτυξιακό πλεονέκτημα

GOTSIKA

ergo pnois serexpo xristos meglas politismos tourismos malliaras karamanlis kostas politismos2

Αθανάσιος Μαλλιαράς: «Δημιουργούμε ένα Επιχειρηματικό Κέντρο πρότυπο για όλη την Ελλάδα»- Αυτοψία στις εργασίες

karamanlis malliaras spiropoulos epimelitirio serron tairis serexpo xristos meglas

Την εξέλιξη των εργασιών που λαμβάνουν χώρα στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ», παρακολούθησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, μαζί με τον πρώην Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Πρόκειται για την υλοποίηση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων του πρώην στρατοπέδου, προϋπολογισμού 3,5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.


karamanlis malliaras spiropoulos epimelitirio serron tairis serexpo xristos meglas2

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ανάδοχο του έργου, οι εργασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και δύο περίπου μήνες, προχωρούν κανονικά.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα Επιχειρηματικό Κέντρο πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, επί θητείας του Κώστα Καραμανλή, το πρώην στρατόπεδο θα αξιοποιηθεί και θα δημιουργηθούν εκθεσιακοί και συνεδριακοί χώροι καθώς και θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται βάσει του χρονοδιαγράμματος και πιστεύουμε πως μέσα στον επόμενο χρόνο ο χώρος αυτός θα έχει αλλάξει εντελώς.

Βασική μας επιδίωξη είναι το Επιχειρηματικό Κέντρο να αποτελέσει πόλο έλξης για επιχειρηματικές και όχι μόνο δραστηριότητες και να καταστεί σημείο αναφοράς για τον Νομό Σερρών.


karamanlis malliaras spiropoulos epimelitirio serron tairis serexpo xristos meglas4

Με ένα πρωτοποριακό Επιχειρηματικό κέντρο θα ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και την τοπική μας οικονομία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αθανάσιος Μαλλιαράς.

Τη χαρά του που βρίσκεται στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ» και που βλέπει τις εργασίες να εξελίσσονται, εξέφρασε ο Πρώην Υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε πως με την ολοκλήρωση των εργασιών, το Επιχειρηματικό Κέντρο θα μεταμορφωθεί σε έναν χώρο που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα συμβάλει σημαντικά στην αναπτυξιακή ώθηση του Νομού Σερρών.

Κ. Καραμανλής: “Έργο πνοής για ολόκληρο τον Ν. Σερρών η αναβάθμιση του Επιχειρηματικού Κέντρου Serexpo “Χρήστος Μέγκλας

karamanlis malliaras spiropoulos epimelitirio serron tairis serexpo xristos meglas6

Είναι μεγάλη η χαρά που βρίσκομαι εδώ με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για να δούμε επιτέλους να παίρνει σάρκα και οστά το όραμα του πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου, Χρήστου Μέγκλα.

Στο πρώην «στρατόπεδο Κολοκοτρώνη», νυν επιχειρηματικό κέντρο Χρήστου Μέγκλα, σε έναν πολύ όμορφο χώρο σχεδόν 200 στρεμμάτων, κάνουμε πλέον πράξη την υπόσχεση, τη δέσμευση και ένα προσωπικό στοίχημα, έτσι ώστε αυτός ο πολύ όμορφος χώρος σιγά σιγά να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμιστεί.

Αυτό το πάρκο θα γίνει μια κοιτίδα και ένας πόλος έλξης, τουριστικός αν θέλετε, ένας πόλος έλξης πολιτισμικός αλλά και επιχειρηματικός.

karamanlis malliaras spiropoulos epimelitirio serron tairis serexpo xristos meglas7

Είναι λοιπόν στο χέρι μας, στο χέρι του Επιμελητηρίου να εκμεταλλευτεί αυτά τα χρήματα, έτσι ώστε αυτός ο χώρος να μην είναι απλά ένας χώρος για να κάνουμε την SEREXPO, αλλά για να μπορέσουμε να τον κάνουμε πόλο έλξης, έτσι ώστε ο νομός, η πόλη των Σερρών να μπορέσουν να έχουνε ένα χώρο, για να γίνονται δραστηριότητες όχι μια φορά το χρόνο, αλλά δώδεκα μήνες το χρόνο.

Νομίζω ότι όλοι διαπιστώνουμε ότι έχουμε μια πόλη η οποία τελικά μπορεί να δώσει λύσεις και να γίνει πόλος έλξης για νέες επιχειρήσεις και για συνέδρια, διότι αυτό ζητάνε τελικά όλοι οι Σερραίοι.

Το έργο αυτό έχει στόχο σε ένα χρόνο από τώρα θα γίνει ένα συνεδριακό κέντρο, το οποίο όμοιό του δεν θα έχουν οι άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδος.

Αλεξάνδρα Σδούκου: Μια κοινωνία που φιλοξενεί ένα έργο ΑΠΕ οφείλει να απολαμβάνει των ωφελειών!

Αλεξάνδρα Σδούκου: Αναξιοποίητη η γεωθερμία στο Νομό Σερρών!

Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης: Τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας

Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών-Bulgaria Track Days

Γιάννης Βρούτσης: 9.530.769€ για τις ανάγκες των Εθνικών Ομάδων όλων των αθλημάτων

Δήμος Σιντικής: Προχωράει η Κατασκευή Μουσείου Βουβαλοτροφίας στη Λιβαδιά!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις