17/06/2024
32.5 C
Serres

Παρούσα η Καλλιόπη Ευαγγελίδου με κριτική και στην σημερινή Δημοτική αρχή της κ. Μητλιάγκα

Συνάντηση των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων των Δήμων της Π.Ε. Σερρών διοργανώνει και φέτος το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών, δίνοντας την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους σε ένα ευρύ κοινό και με όλες τις απαραίτητες για την τέχνη του θεάτρου τεχνικές και οργανωτικές προϋποθέσεις και προδιαγραφές.

Την κριτική της για το θέατρό μας και την πολιτική και της νέας δημοτικής αρχής της κ. Μητλιάγκα δεν παραλείπει για άλλη μια φορά η πρωην Καλλιτεχνική Διευθύντρια και πρωην πρόεδρος Καλλιόπη Ευαγγελίδου.

«Δεύτερη χρονιά λέει φέτος το ΔηΠεΘε Σερρών διοργανώνει Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου. 
Μάλιστα!

kalliopi evangelidou dipethe serron kritiki dimotiki archi mitliaga varvara 2

Κατ’ αρχάς τέτοια εποχή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών διοργάνωνε την Διεθνή Πανεπιστημιάδα Φοιτητικού Θεάτρου, η οποία κρατήθηκε στο θέατρο αντέχοντας να περάσει, την οικονομική κρίση, την μετατροπή των επιχειρήσεων σε κοινωφελείς, ακόμη και τον κορωνοιό και τελικά ακυρώθηκε, ως μια από τις πρώτες διοικητικές πράξεις της Δημοτικής Αρχής της κ. Μητλιάγκα.

Στη συνέχεια οφείλω να πω, ότι με έκπληξη άκουγα ότι το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών πρώτη φορά έκανε περιοδεία στον Νομό Σερρών, κάτι που το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών υλοποιεί από ίδρυσης του και υλοποιούσαμε συστηματικά τα τελευταία χρόνια, αλλά επειδή ήταν κάπως παράδοξο η Δημοτική Αρχή Χρυσάφη να μηδενίζει τις εργασίες της των πρώτων χρόνων υπό την Προεδρία του κ. Γάτσιου και την δική μου Καλλιτεχνική Διεύθυνση, αποφάσισα να το κοιτώ αποσβολωμένη, μην ελπίζοντας φυσικά πως κάποιος άλλος θα έλεγε πως δεν είναι η πρώτη φορά, γιατί σε αυτή την παράνοια ζούμε δυστυχώς, να ξέρουμε όλοι πως λέμε ψέματα και να κάνουμε πως είναι αλήθεια, χάριν δημοσίων σχέσεων, μια φοβερή παθογένεια.


pavlos komvolidis sillia zetta

Όχι μόνο δεν έκανε πρώτη φορά περιοδεία στον Νομό Σερρών αλλά και τα χρήματα που η Περιφερειακή Ενότητα δίνει πλέον στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών μέσα στην προγραμματική σύμβαση, για αυτό τον σκοπό, ήταν πάγιο αίτημα δικό μου, το οποίο υποστηρίχθηκε από τον κ. Γάτσιο και αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον κ. Σπυρόπουλο αλλά και mail. Τα οποία έχω. 

Τώρα λοιπόν διαβάζω πως, ανακαλύπτοντας εκ νέου την πυρίτιδα, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για δεύτερη χρονιά διοργανώνει το φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου που είχε, γράφει, ξαναγίνει στο παρελθόν 
Πως γίνεται να συμβαίνει για δεύτερη χρονιά από το θέατρο κάτι που το θέατρο έχει ξανακάνει αυτοί ξέρουν.

Με θλίβει απέραντα η ακύρωση της Πανεπιστημιάδας.

giorgos trentsios kalliopi evangelidou

Μαζί με τον κ. Γάτσιο και εν γνώσει της κ. Δρίγκα σταματήσαμε προσπάθεια η Πανεπιστημιάδα να φύγει από το ΔΗΠΕΘΕ.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα παρακολουθώ στενά τις επόμενες κινήσεις σας αναφορικά με την συγκεκριμένη διοργάνωση.


Και ο λόγος που μιλάω δημόσια για το συγκεκριμένο θέμα είναι ακριβώς γιατί θέλω να καταγραφεί και να υπάρχει λογοδοσία σε περίπτωση που κάποιος/οι εκ του πονηρού, θέλουν να απαλλαγούν από τον δημόσιο χαρακτήρα της σπουδαίας αυτής για την πόλη διοργάνωσης.

Με θλίβει απέραντα που δέχομαι μηνύματα από συγκεκριμένους ηθοποιούς που διαμένουν στο Νομό Σερρών και τα τελευταία χρόνια το θέατρο των Σερρών, που είναι ο μοναδικός χώρος εργασίας τους, δεν τους προσλαμβάνει, με αποτέλεσμα να μην έχουν ένσημα για ασφάλεια αλλά και τα ελάχιστα ένσημα έστω για το πενιχρό ταμείο, χτυπώντας την επιβίωση τους με μια σκληρότητα που ουδέποτε εφαρμόστηκε απέναντι στους επαγγελματίες ηθοποιούς των Σερρών στο παρελθόν.

thodoros kampouris kiriakos mitsotakis

Με θλίβει τέλος που η Δημοτική Αρχή της κ. Μητλιάγκα επέλεξε να βαδίσει στα βήματα της Δημοτικής Αρχής του κ. Χρυσάφη, ακριβώς στα σημεία που οι πολίτες των Σερρών, ειδικά της πόλης των Σερρών, καταδίκασαν

Σημειώνω ότι την φιλοξενία Ερασιτεχνικών ομάδων του Νομού την παρέλαβα από τον κ. Π. Μέντη και θεώρησα σκόπιμο καθώς δεν είχε αρίθμηση να την αναγάγω σε Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου του Νομού Σερρών, ώστε να αναπτύσσεται ως μια θεσμική διοργάνωση του θεάτρου. 


Σημειώνω επίσης ότι τον Απρίλιο υπήρχε, για πολλά χρόνια, άλλη μία αξιόλογη διοργάνωση, η Θεατρική Άνοιξη, σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Σερρών την οποία επίσης νομίζω ότι το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών δεν υλοποίησε.»

Να σημειώσουμε πως η κ. Ευαγγελίδου σήμερα είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Πλεύση Ελευθερίας
Και έχει και αυτό την σημασία του…
Σωστά;

Η Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» μας ξελάσπωσε για άλλη μια φορά


Το Film Office της ΠΚΜ στο 77 ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών

Ο Υπ. Ευρωβουλευτής Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος από τις Σέρρες ζητάει Πιο δυνατό ΚΚΕ

To Επιμελητήριο Σερρών στο BALKAN ENERGY FORUM στην Κοζάνη

Απόστολος Τζιτζικώστας: Πάνω από 15 εκ. ευρώ για την Πολιτική Προστασία στη Κεντρική Μακεδονία

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις