18/06/2024
30.2 C
Serres

Ιωάννα Μπάτζιου: Διενεργήσαμε εκλογές σε συνθήκες καύσωνα στα σχολεία των Σερρών

Μια επισήμανση προς αυτούς που επιμελήθηκαν της εκλογικής διαδικασίας στον Δήμο Σερρών αναφορικά με τις Ευρωεκλογές 2024 έθεσε η Σερραία δικηγόρος Ιωάννα Μπάτζιου.

kalliopi evangelidou varvara mitliaga


Εχθές συνάδελφοι της Βαρβάρα Μητλιάγκα Δημάρχου Σερρών διενεργήσαμε εκλογές για πάνω από 12 ώρες σε συνθήκες ακραίου καύσωνα , σε σχολεία χωρίς κλιματισμό.

Ο Δήμος Σερρών ΟΦΕΙΛΕ, κατ’ ελάχιστον, να εξασφαλίσει λίγα μπουκάλια κρύο νερό για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.
Δεν είναι ζήτημα κόστους , είναι ζήτημα πρωτίστως ενσυναίσθησης, αλλά και συναδελφικής αλληλεγγύης!

Εκτός εάν η ανάληψη της εξουσίας είναι αρκετή για να ξεχάσει κάποιος την δύσκολη καθημερινότητα, που ο ίδιος βίωνε, πριν την ανάληψή της.

GOTSIKA

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο Δήμο Σερρών

varvara mitliaga apologismos dimos serron sinentefksi

Αγαπητή συναδέλφισσα, σχετικά με την επισήμανση δεκτή η όποια παρατήρηση, σκοπός μου είναι να γινόμαστε καλύτεροι απάντησε η κ. Μητλιάγκα στη κ. Μπάτζιου.

Δεν θα πω λοιπόν δικαιολογίες, την επόμενη φορά θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη άνεση στους συναδέλφους. Νομίζω όμως ότι- τουλάχιστον για όσους με ξέρουν δεν επρόκειτο για αδιαφορία απέναντι στους συναδέλφους.

Η μόνη αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο Δήμο Σερρών εδώ και πάρα πολλά χρόνια.


Ακολουθήσαμε την «πεπατημένη», καθώς δεν υπήρχε σχετικό κονδύλιο.

Ευκαιρία λοιπόν να το φροντίσουμε. Βέβαια θα μου επιτρέψεις να επισημάνω ότι το ίδιο παράπονο/ επισήμανση δεν έγινε στον απερχόμενο Δήμαρχο πέρυσι στις 2 εκλογικές αναμετρήσεις των εθνικών εκλογών που έγιναν με αντίστοιχη ζέστη.

Τότε δεν υπήρχε πρόβλημα με τη ζέστη και την αδιαφορία;

Όσο βέβαια για το σχόλιο περί «αδιαφορίας» από την πλευρά μου μετά την ανάληψη εξουσίας, θα μου επιτρέψεις να πω πως έχω κάνει όντως αρκετές εκλογές ως δικαστική αντιπρόσωπος και πάντοτε φρόντιζα να υπάρχει φαγητό και νερό όχι μόνο για μένα και το γραμματέα, αλλά και για όλη την εφορευτική επιτροπή και τους αντιπροσώπους των κομμάτων. Εξάλλου η αποζημίωση είναι κάτι παραπάνω από σεβαστή. Όπως και να’ χει δεκτή η καλοπροαίρετη παρατήρηση!


Ιωάννα Μπάτζιου: Κρίνεται και η δική σας θητεία από τις πράξεις και τις παραλείψεις της

evroekloges 2024 stavros aggelakis varvara mitliaga

Αγαπητή συνάδελφε-κυρία Δήμαρχε…σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε δημόσια στην επισήμανση μου! Βέβαια θα μου επιτρέψετε να πω

α) Όσον αφορά στο υπονοούμενο σας αναφορικά με την μη αναφορά όμοιου παραπόνου προς τον απερχόμενο Δήμαρχο, σας λέω απλώς πως αφ ενός, μεν, δεν είχα διοριστεί ως δικαστικη αντιπρόσωπος στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε να γνωρίζω πώς λειτούργησε η προηγούμενη δημοτική αρχή αφ ετερου δε, η κριτική στο λάθος ή στην παράλειψη δεν νομίζω πως τελεί υπό ορους/προϋποθέσεις ή προθεσμία.

Άλλωστε, ο απερχόμενος Δήμαρχος εκριθη από τον σερραικο λαό…οπως κρίνεται και η δική σας θητεία από τις πράξεις και τις παραλείψεις της… το εάν λοιπον υπήρχε μια “πεπατημένη” στρεβλή, δική σας ευθυνη είναι πλέον να την μεταβάλετε …

β) σεις Δημόσια έχετε πει πως είστε ιδιαίτερα ευαισθητη σε ζητήματα που άπτονται του επαγγελματικου μας κλάδου…συνεπώς έχετε μια αυξημένη “ηθική υποχρεωση” έναντι των συναδέλφων σας (χρησιμοποιώ δικά σας λόγια που δημόσια έχετε πει) …

εξ αυτού του λόγου, λοιπόν, και μονον έκανα την επισήμανση προς εσάς που είστε συνάδελφος και θα καταλαβαινατε καλύτερα από οποιονδήποτε το προβλημα ώστε να μεριμνήσετε για την επίλυση του

γ) τέλος, το τι κάνει ο κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος με την εκλογική αποζημίωση (που μάλιστα την χαρακτηρίζετε ως “κάτι παραπάνω από σεβαστη” παρά το πάγιο αίτημα των συναδέλφων για αύξηση της) δεν αίρει την οποια “θεσμικη” υποχρέωση των Δήμων να μεριμνουν (μεταξύ άλλων σοβαροτερων θεμάτων όπως αυτά αναδείχθηκαν με αφορμή την ανάρτησή μου) για την διεξαγωγή της όλης εκλογικής διαδικασίας σε συνθήκες που σέβονται τους παράγοντες διεξαγωγής της!
Και πάλι σας ευχαριστώ
κατέληξε η κ. Μπάτζιου.

Ηττήθηκε η πολιτική στις φετινές Eυρωεκλογές του 2024

Ευρωεκλογές 2024: 1η ανάλυση για το Νομό Σερρών!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις