18/06/2024
22.6 C
Serres

Γιώργος Τάτσιος: Η συνεργασία ΥΠΕΘΑ – Δήμου Σιντικής δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας

Την περασμένη Πέμπτη ο δήμαρχος Σιντικής κ.Γιώργος Τάτσιος επισκέφτηκε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη ξεκινώντας επίσημα τις διεργασίες που απαιτούνται για την αξιοποίηση των Οχυρών και των ανενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων που εδρεύουν στον Δήμο Σιντικής.

Αυτά σύμφωνα με την εξαγγελία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Νικόλαου Δένδια, ο οποίος είπε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στο Ρούπελ:

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Κυβέρνηση είναι απολύτως σύμφωνες στην παραχώρηση των Οχυρών στην τοπική κοινωνία, στην πραγματικότητα στην Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Και βλέποντας τις χιλιάδες ανθρώπων που ήρθαν να τιμήσουν του ήρωες είμαι σίγουρος κ.Δήμαρχε ότι σε στενή συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό θα κάνετε την καλύτερη δυνατή χρήση αυτού του κληροδοτήματος».

giorgos tatsios ochira roupel istimpei vironeia ano poroia protasi touristikis anaptiksis theseis ergasias

Ο δήμαρχος Σιντικής κ. Γιώργος Τάτσιος χωρίς να χάσει χρόνο ξεκίνησε τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση αυτής της συνεργασίας.

Lavera

Η υποδοχή από τον Αρχηγό ΓΕΣ ήταν ιδιαίτερα θερμή και συζητήθηκαν οι βασικοί άξονες της συνεργασίας και οι στόχοι τους οποίους θα κληθεί να υλοποιήσει η ομάδα εργασίας των επιτελών του ΓΕΣ και των εντεταλμένων του Δήμου Σιντικής!

Σε πρώτη φάση η πρόταση του Δήμου Σιντικής αφορά: 

  1. στην παραχώρηση χρήσης τμημάτων των Οχυρών Ρούπελ και Ιστίμπεη με σκοπό την δημιουργία και διαχείριση ιστορικού θεματικού πάρκου σε κάθε Οχυρό. Στόχος μας είναι να πολλαπλασιάσουμε την ήδη υψηλή επισκεψιμότητα (70.000 επισκέπτες ετησίως).
  2. στην παραχώρηση των πρώην Στρατιωτικών Λεσχών Νέου Πετριτσίου και Βυρώνειας και του στρατοπέδου των Άνω Ποροΐων με σκοπό την μετατροπή τους σε τεχνολογικά μουσεία με διαδραστικές απεικονίσεις, χρήση της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας και την δημιουργία escape rooms! Η δημιουργία αυτών των σημείων ενδιαφέροντος θα προτρέψει τους επισκέπτες που έρχονται για το Ρούπελ να επισκεφθούν το Νέο Πετρίτσι, την Βυρώνεια και τα Άνω Πορόια! 

Τονίστηκε ότι ο Δήμος Σιντικής είναι έτοιμος και προτίθεται να αξιοποιήσει μελλοντικά και τις υπόλοιπες στρατιωτικές εγκαταστάσεις (Οχυρά) ιδιαίτερα μετά την επικείμενη άρση των περιορισμών κίνησης στα χερσαία σύνορα μεταξύ Ελλάδας Βουλγαρίας ως χώρες Σένγκεν, με σκοπό την δημιουργία ενός δικτύου Οχυρών που θα επισκέπτονται καθημερινά πολυάριθμοι επισκέπτες. 


Η ευόδωση της συνεργασίας του ΥΠΕΘΑ και του Δήμου Σιντικής αναμένεται να δημιουργήσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας και να συμβάλει καθοριστικά στην τόνωση της τοπικής Οικονομίας!
Μακάρι γιατί το …χρειαζόμαστε!

Δεκτό το αίτημα του Δήμου Σιντικής – Τα οχυρά στην Σερραική κοινωνία

Ζωή Μαρίγκου: Η Νέα Δημοτική Αρχή Ηράκλειας στηρίζει όλους τους συλλόγους!

Με κύριες ενότητες τη Θεσμική Θωράκιση των Περιφερειών ολοκληρώθηκε το συνέδριο της ΕΝΠΕ


Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 από την Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου

Επίσκεψη ομάδας εκπαιδευτικών του εξωτερικού στο Δήμο Σερρών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+

Για να παρακολουθήσουν τα «Αναστενάρια» χιλιάδες επισκέπτες στην Αγία Ελένη

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις