18/06/2024
30.2 C
Serres

Γιώργος Γαρούφας: Κινδυνεύετε από δήμαρχος Αμφιπολιτών, να γίνετε δήμαρχος …σκυλιών!

«Κε Δήμαρχε, ονομάζομαι Γαρούφας Γεώργιος και είμαι μόνιμος κάτοικος του Δ.Δ. Αμφιπόλεως.

Με το παρόν μήνυμά μου θα ήθελα να γνωστοποιήσω κάποια στοιχεία της καθημερινότητας στο χωριό μας, τα οποία θεωρώ ότι γνωρίζεις, αλλά θα ήθελα να σου αφαιρέσω την αιτιολογία ότι δεν τα γνωρίζεις.

Κατ’ αρχάς να σου υπενθυμίσω ότι είμαστε εάν όχι το μοναδικό ένα από τα ελάχιστα χωριά τα οποία δεν διαθέτουν μια μικρή παιδική χαρά.

Έχει κάποια χρόνια που σε δική σας δημαρχιακή θητεία ξηλώσατε την υπάρχουσα τότε παιδική χαρά και παρόλο που έχουν περάσει κάποια χρόνια δεν την έχετε αντικαταστήσει.

GOTSIKA

Όντως η Αμφίπολη είναι μικρό χωριό και μου φαίνεται ότι προσπαθείτε να το κάνετε μικρότερο.

papamichalis frastanlis


Οι κάτοικοί του όμως, αυτοί οι λίγοι, έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους κατοίκους του δήμου και τα παιδιά του χωριού μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.


Ένα επίσης σοβαρό θέμα που μας απασχολεί στο χωριό είναι η διαχείριση των αδέσποτων σκύλων.


Εάν δεν λάβετε κάποια μέτρα κινδυνεύετε να γίνετε από δήμαρχος Αμφιπολιτών, δήμαρχος σκυλιών της Αμφίπολης.


Ο χαρακτηρισμός μου αυτός δεν ενέχει κάτι το προσβλητικό, αλλά χρησιμοποιείται για να τονίσει το μέγεθος του προβλήματος.

Ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων αντί να μειώνεται αυξάνεται.

tasos kazias michalis tzelepis

Το χωριό διαθέτει ένα κεντρικό δρόμο στον οποίο τα αδέσποτα σκυλιά κάνουν κατάληψη. Σκυλιά που τρέχουν γαυγίζοντας δίπλα στις ρόδες των οχημάτων, με κίνδυνο κάποια στραβοτιμονιά να κινδυνεύει να στείλει τον οδηγό στα δικαστήρια και στα πρόστιμα.

Τα παιδιά και οι μεγάλοι να κυκλοφορούν με μπαστούνια από τον φόβο των σκυλιών.


Από τα μικρά παιδιά αφαιρέσαμε την παιδική χαρά τώρα τους αφαιρούμε και τον δρόμο. Σκυλιά που δεν είναι στειρωμένα, σκυλιά που δεν έχουν εμβολιαστεί, σκυλιά φορείς του ο,τιδήποτε.


Οι εικόνες σκυλιών να περιφέρονται ανάμεσα σε ντόπιους και τουρίστες, που έχουμε την τύχη να μας επισκέπτονται και κάποιοι από αυτούς, στο καφενείο- καφετέρια του χωριού ή η εικόνα σκύλου να περιφέρεται μέσα στην εκκλησία του χωριού και τον παπά να ψάλλει το Χριστός Ανέστη με τον σκύλο κάτω από το ευαγγέλιο είναι μεν ειδυλλιακές, αλλά δεν γνωρίζω πόσο επιτρεπτές είναι και κανένας να μην τολμά να τα διώξει από τον φόβο μην βρεθεί κατηγορούμενος. 

Θεωρώ αυτά τα δύο προβλήματα σοβαρά και εν όψει του καλοκαιριού, όταν το χωριό γεμίζει κόσμο και μικρά παιδιά, θα ήθελα να επιληφθείτε, όχι για να τιμήσετε τους κατοίκους του χωριού, αλλά τον όρκο και την υπόσχεση που δώσατε ότι θα είστε δήμαρχος όλων. Με τις ευχαριστίες μου για την προσοχή σας.

Δεν νομίζω να ζητώ θαύματα, λίγη προσοχή.

Αυτά λέει ο κ. Γαρούφας που μάλλον θα γνωρίζει πως αρμόδιες αρχές για τη φροντίδα, την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι οι Δήμοι, εντός των διοικητικών ορίων των οποίων εντοπίζονται τα αδέσποτα ζώα.

Οι Δήμοι μάλιστα υποχρεούνται να διαθέτουν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, με τον αναγκαίο προϋπολογισμό των επιμέρους κονδυλίων για την υλοποίησή του και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης κάθε δράσης….
Όλοι οι Δήμοι πλην μάλλον του Δήμου …Αμφίπολης!
Αλλιώς δεν εξηγείται…

Κώστας Καραμανλής: Στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές!

Στη νέα Δ.Ε του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ ο Θανάσης Μαλλιαράς

Γιώργος Τάτσιος: Η άρδευση αποτελεί ανταποδοτική υπηρεσία για το Δήμο Σιντικής!

Σερρών Θεολόγος: Ιησούς Χριστός, ο θείος γεφυροποιός, που ξεδιψά την υπαρξιακή μας δίψα

Σύσκεψη στα Πλατανάκια Σιντικής πραγματοποίησε η ΚΟΒ Σιντικής

Ημερίδα του ΔΙ.ΠΑ.Ε. για τον εναλλακτικό τουρισμό υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις