18/06/2024
30.2 C
Serres

Ευρωεκλογές …

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης

– Λοιπόν , η Ευρώπη στρέφεται δεξιά , 

ισχυρίζεται ο δοκησίσοφος της παρέας,

– Μα , δεν είναι ήδη δεξιά , ρωτά ο αντιρρησίας της ομήγυρης.

– Χμ ! Όπως αντιλαμβάνεσαι , εννοώ ότι πορεύεται ακόμη πιό δεξιά ! 

GOTSIKA

Και γιαυτό , προχθές στις Βρυξέλλες οι συστημικοί είχαν σύναξη δημοσιογράφων από όλα τα Κράτη – Μέλη με σκοπό την παροχή κατευθύνσεων ώστε να επηρεαστεί η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και να ανακοπεί το φουσκωμένο κύμα προς την αντισυστημική ψήφο , συμπληρώνει .

Το βιώνουμε τούτο ! 

Ένα κύμα βουβό , χωρίς ν’ αφρίζει στην κορυφή του , ένα κύμα αντίρρησης , διατρέχει το εκλογικό σώμα καθώς απέχουμε πλέον μόνον δύο μήνες από τις ευτωσκλογές .


Κι η αντίρρηση αυτή των εκλογέων καθώς φαίνεται θα εκφραστεί με δυό τρόπους, έναν που θα τον έλεγα απορριπτικό και ένα δεύτερο που σαφώς εμφανίζεται και είναι τιμωρητικός !

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων προσανατολίζεται , σημάδι κρίσης της Δημοκρατίας, σε πράξη απαξίωσης της εκλογικής διαδικασίας ! Τούτη η πλειοψηφία φαίνεται ότι σκέφτεται να αντιδράσει με ΑΠΟΧΗ από τις ευρωεκλογές εκπέμποντας μήνυμα απόρριψης της διαδικασίας , εκφράζοντας την διαμαρτυρία της γιά την έκπτωση της Δημοκρατίας μας, γιά την απαξίωση της Πολιτικής στην Ελλάδα , υπογραμμίζοντας την δυσφορία του γιά την έλλειψη Πολιτικής ουσίας στην χώρα, γιά την υποταγή των πολιτικών στην ολιγαρχία, γιά την σιωπή Πολιτικού Λόγου που να αντιστοιχίζεται με τις προοπτικές , τις αξιώσεις, τις ανάγκες του πολύπαθου Λαού των Ελλήνων . 

Μείζον ζήτημα η αποχή , ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές παγκόσμιας ταλάντευσης που εγκυμονούν κινδύνους ! 

Η Δημοκρατία είναι απαιτητικό πολίτευμα κι αξιώνει την μετοχή των Πολιτών , η Δημοκρατία στεριώνει και εδραιώνεται μόνον με όρους συμμετοχής των Πολιτών, μόνον με τον Λαό ως υπέρτατο Κριτή ! 


Δημοκρατία με προσέλευση στις εκλογικές διαδικασίες μόνον του 45 % – 48% είναι φαλκιδεμένη δημοκρατία , δημοκρατία υπό αμφισβήτηση αφού η πλειοψηφία αντιδρώντας απορριπτικά στην έκπτωση και την αποτυχία του εκπεσόντος πολιτικού συστήματος δεν μετέχει ! 

Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι τούτοι οι απέχοντες αντιδρούν πολιτικά , απαξιώνοντας το κατάντημα ! 

Μα ταυτόχρονα , δεν έχω ουδεμία επιφύλαξη γιά να πώ ότι τούτη η αποχή είναι σφαλερή πολιτική αντίδραση, είναι καίριο πολιτικό λάθος που ζημιώνει την Δημοκρατία , αφού , εν τοις πράγματι, δίνει το δικαίωμα στους πεπτωκότες της δημοκρατίας να επιβιώνουν ! Κι όχι μόνον να επιβιώνουν αλλά και να κυβερνούν βαθαίνοντας την κρίση στην χώρα, ισχυριζόμενοι ότι κέρδισαν με 41%, ενώ στην πραγματικότητα, επεί του συνόλου των ψηφοφόρων δεν έχουν θετική ψήφο ούτε 20% ! 

Κι ύστερα , 

υπάρχει μιά άλλη ισχυρή μερίδα του εκλογικού σώματος , μιά μεγάλη του λαού που ετοιμάζεται να κινηθεί ευθέως τιμωρητικά ! 

Είναι Πολίτες, σ’ όλη την Ευρώπη , που βιώνουν τα προβλήματα από την έλλειψη στιβαρής ευρωπαϊκής πολιτικής σε σχέση με την Αφρική και την Ασία, προβλήματα από την απουσία ευρωπαϊκών πολιτικών στις χώρες μετανάστευσης γιά την συγκράτηση των πολιτών στις πατρίδες τους, απουσία ευρωπαϊκών πολιτικών γιά την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών κρίσεων διατροφής, πόσιμου νερού, υγείας, παιδείας, γενοκτονιών , προβλήματα που μεταφέρουν στην Ευρώπη απελπισμένους και μαζί φανατικούς της τζιχάντ, προβλήματα που εξ αιτίας λανθασμένων πολιτικών νεοαποικιοκρατικής αντίληψης διογκώνουν την εκμετάλλευση στην Αφρική , την μεταφορά βιομηχανικών μονάδων εκτός της Ε.Ε. και βέβαια την ανεργία στην Ευρώπη, είναι συνεπώς Πολίτες που στρέφονται σε ευτωσκεπτικιστικές θέσεις ή σε αντιευρωπαϊκές θέσεις και συνεπώς υιοθετούν την στροφή σε εθνικιστικές ρητορικές και τις συναφείς ακροδεξιές λογικές , αναβιώνοντας στην Ευρώπη φαντάσματα του παρελθόντος που μάτωσαν την ήπειρο και την οικουμένη ! 

Μπροστά σε τούτη , 

την ενδεικτικώς και όχι εξαντλητικώς περιγραφείσα , ευρωπαϊκή δυσχερή κατάσταση είναι ολοφάνερο ότι η Ευρωπαϊκή ηγεσία εμφανίζεται υστερούσα σε πολιτικοοικονομικό στρατιωτική ανάλυση , δεν έχει πολιτική πρόταση , αναζητά σωσίβια, όπως η βαθύτερη εμπλοκή της Ευρώπης στον πόλεμο της Ουκρανίας, σωσίβια που εμφανώς θα χειροτερέψουν την κατάσταση αντί να σπρώξουν την καταπάτηση προς τα εμπρός ! 

Κι όταν ο ψύχραιμος αναλυτής επιδιώξει να βρεις και να αναδείξει τα καίρια, τα κρίσιμα , τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της Ευρώπης, στον κοινό ευρωπαϊκό πολιτισμό αναφέρομαι, της Δημοκρατίας , του Νομικού πολιτισμού, της Φιλοσοφίας, των Κσλών Τεχνών και των Γραμμάτων, του Χριστιανισμού, έντρομος θα διαπιστώσει ότι τούτο το κοινό κεκτημένο την ευρωπαϊκών λαών δεν φαίνεται να απασχολεί πλέον ουδαμώς την ευρωπαϊκή ηγεσία και τα προτάγματα με τα οποία πορεύεται προς τις Ευτωεκλογές είναι φληναφήματα, φτηνές εξαγγελίες , εμφανής αδιέξοδη πολιτική ρητορεία, στρουθοκαμηλισμός απέναντι στα μείζονα των κοινωνιών και των πολιτών ! 

Η καλοζωισμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών , επιλέγω επιεική χαρακτηρισμό, είναι εμφανέστατα σε διάσταση με τους ευρωπαικούς Λαούς και τα καθοριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ! 

Μαζί με τις εθνικές ηγεσίες των Κρατών-Μελών ετοιμάζεται , αφ’ ενός να αποσιωπήσει το ισχυρό πολιτικό ράπισμα των Ευρωπαίων που θα αρνηθούν την προσέλευση και την μετοχή στις ευρωεκλογές κι αφ’ ετέρου προετοιμάζονται να χρεώσουν στους Λαούς Ακροδεξιά στροφή ! 

Είναι σαφές ότι ότι έτσι όπως πορεύονται και οι ημέτεροι και οι λοιποί της Ευρωαπαικής Ένωσης, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, χωρίς πρόταση, έγνοια, αγωνία γιά την Ευρώπη και τους Ευρωπαικούς Λαούς , φυσικά και δεν πρόκειται να προβεί σε αυτοκριτική , φυσικά και προετοιμάζεται να χρεώσει στους Πολίτες την Ακροδεξιά στροφή χωρίς επίγνωση των κινδύνων που εγκυμονεί μιά τέτοια στάση, χωρίς ανάλυση των ιστορικών διδαγμάτων που μας άφησε ο 20ος αιώνας, χωρίς επίγνωση των αναγκών των Ευρωπαϊκών Λαών ! 

Έγνοια μας !

Ερώτηση Βαλταδώρου για την περισσυλογή Νεκρών ζώων στη Περιφέρεια ΚΜ

ΜεΡΑ25: Ατελέσφορες οι προτάσεις της κυβέρνησης για το Bullying

Τάσος Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα συνεχίζει το σχεδιασμό της για εθνικά θαλάσσια πάρκα

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις