17/07/2024
38.1 C
Serres

Δήμος Σερρών: Εθελοντική Αιμοδοσία τη Τετάρτη στα Αστέρια !

Στο πλαίσιο ενίσχυσης του Δικτύου Εθελοντισμού του Δήμου Σερρών και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία φέτος συμπίπτει με τη Χρυσή Επέτειο της κατάκτησης του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ το 1987, το Τμήμα Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων  του Δήμου Σερρών με τη συνεργασία της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και την Ν.Υ. Αιμοδοσίας, διοργανώνουν δράση εθελοντικής αιμοδοσίας και δειγματοληψίας του Μυελού των Οστών, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Συλλόγου Φίλων Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ «Πελαργοί», την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 και ώρα 8:30 π.μ. με 13:30 π.μ. στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Αστέρια στις Σέρρες.


Η δράση δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και να συνδράμουν στην ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος καθώς και δότες αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών και να εγγραφούν στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών χαρίζοντας ζωή σε ασθενείς με καρκίνο του αίματος.

Η δειγματοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Τονίζουμε ότι κατά διεξαγωγή της δειγματοληψίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών δοτών.


Οι προϋποθέσεις συμμετοχής σας στην αιμοδοσία είναι:
α) Να είστε 18-65 ετών,
β) Να έχετε ήδη φάει και να αποφύγετε τη λήψη της πρωινής δόσης εάν τυχόν λαμβάνετε χρόνια φαρμακευτική αγωγή.

Lavera

Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται…Το αίμα ούτε αγοράζεται, ούτε πουλιέται…Μόνο προσφέρεται…

Μη διστάζεις… Μην αφήνεις κάτι τόσο σημαντικό για αύριο ενώ μπορείς να το κάνεις σήμερα… οι άνθρωποι που χρειάζονται το αίμα δεν μπορούν να περιμένουν…


…αν σκέφτεσαι ότι στην οικογένεια σου δεν υπήρξε ποτέ ανάγκη για αίμα αρκεί να θυμηθείς ότι:
-Υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, ενώ υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι!
-Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του σε κάποια στιγμή της ζωής του!
-Μόνο το 5% των ατόμων που θα μπορούσαν να είναι αιμοδότες, δίνουν αίμα!


Για να εγγραφεί κάποιος / κάποια ως εθελοντής / εθελόντρια δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:
1)Να είστε 18-45 ετών,
2)Να συμπληρώσετε αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.
3)Να δώσετε δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου).

-Τα στατιστικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι μόνο το 25% των ασθενών, βρίσκουν συμβατό δότη από το συγγενικό τους περιβάλλον. 


εθελοντική δωρεά μυελού των οστών χαρίζει νέα ελπίδα ζωής σε χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία, η πιο συνήθης μορφή καρκίνου σε παιδιά, και λέμφωμα.


Οι εθελοντές αιμοδότες και εθελοντές δότες αιμοποιητικών κυττάρων /μυελού των οστών που θα προσέλθουν παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους.Τηλ. Επικοινωνίας: 2321085661

Η Siris Basketball Academy συμμετέχει στην Εθελοντική αιμοδοσία στα Αστέρια!

Πράξη το Δίκτυο Εθελοντισμού Δήμου Σερρών!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις