23/07/2024
25.7 C
Serres

Εύλογα ερωτήματα από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων για το Δημοτικό γήπεδο Σερρών

Παραμονές των δημοτικών εκλογών ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Σερρών έκανε μια πρώτη παρέμβαση ουσίας βάζοντας τα δικά του standars τόσο στο δίκτυο των πεζοδρόμων, την πιστή εφαρμογή την κανονιστικής διάταξης για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, όσο και την αξιοποίηση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την πλατεία Εμπορίου, αλλά και την ανάπλαση του Κεντρικού πάρκου της πόλης.

Μετά το που έγινε η δημοσίευση της πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση εργασιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο «παράνομο» Δημοτικό Γήπεδο, που βρίσκεται εντός του Κεντρικού Πάρκου, ο Σύλλογος βάζει στο Δήμο Σερρών καίρια ερωτήματα για τη νομιμότητα των εργασιών που δρομολογήθηκαν και σε ανακοίνωση που εξέδωσε προαναγγέλλει πως θα ζητήσει από την Υπηρεσία Δόμησης να διερευνήσει επίσημα τη νομιμότητα του Δημοτικού Γηπέδου.

Επιμένει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Σερρών παράνομο το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

sillogos arxitektonon dimos serron dimotiko gipedo panserraikos 1 2

Προχθές η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε την λύση που τόσο προσδοκούσαν ο Πανσερραικός αλλά και ο Δήμος Σερρών, με την έγκριση χρηματοδότησης αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών, προϋπολογισμού 1.737.200 ευρώ, καθώς το γήπεδο, αποτελεί την έδρα του Πανσερραϊκού,.

Lavera

nikos atziamis giorgos tatsios

Ένα γήπεδο που πέρυσι είχε κριθεί πολλάκις προβληματικό για τη διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων και μετά από ελέγχους που έγιναν σε αυτό, κυρίως κατά την διάρκεια της περυσινής αγωνιστικής περιόδου στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Σερρών στην ανακοίνωσή του και αφού αναφέρεται στην έκπληξη με την οποία παρακολούθησε τις «δυσάρεστες» ανακοινώσεις σχετικά με το Κεντρικό Πάρκο της πόλης των Σερρών, αρχικά με τη δημοσίευση της πρόσκλησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση εργασιών στο παράνομο Δημοτικό Γήπεδο, που βρίσκεται εντός του Κεντρικού Πάρκου και στη συνέχεια με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Πανσερραϊκός ότι εντός της επόμενης εβδομάδας, η ΠΑΕ θα ξεκινήσει οικοδομικές εργασίες εντός του παράνομου Δημοτικού Γηπέδου βάζει κάποια εύλογα ερωτήματα στη Δημοτική αρχή:

tasos kazias dimitris chitas
 1. Πότε έπαψε το Δημοτικό Γήπεδο να αποτελεί “τρύπιο κουμπαρά” για τα οικονομικά του Δήμου;
 2. Σε τι διαφέρει η κατασπατάληση των χρημάτων της Περιφέρειας από αυτή του Δήμου;
 3. Έχει δώσει άδεια η Δημοτική Αρχή, που είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του Δημοτικού Γηπέδου, στην ΠΑΕ για να εκτελέσει οικοδομικές εργασίες;
 4. Έχει εξασφαλιστεί για τις εργασίες η απαιτούμενη οικοδομική άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης;
 5. Με δεδομένο ότι το Δημοτικό Γήπεδο είναι παράνομο και βρίσκεται εντός του Κεντρικού Πάρκου, με ποιό τρόπο εξασφαλίστηκε η οικοδομική άδεια;
 6. Γιατί οι οικοδομικές εργασίες που ανακοινώθηκαν δεν έχουν κατατεθεί για γνωμοδότηση στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής;
 7. Θα αποτελέσει η Δημοτική Αρχή συνεργό σε αυτή τη νέα φάση παρανομιών που δρομολογείται εντός του Κεντρικού Πάρκου;
  Να ρωτήσουμε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη:
 8. Γνωρίζει ότι η πρόσκληση που έβγαλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αφορά σε ένα αυθαίρετο Δημοτικό Γήπεδο;
 9. Νομιμοποιείται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να διαθέτει δημόσια κεφάλαια σε παράνομες ενέργειες και εργασίες;
 10. Θα αποτελέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεργό σε αυτή τη νέα φάση παρανομιών που δρομολογείται εντός του Κεντρικού Πάρκου;
  Τέλος στην ανακοίνωσή ο Σύλλογος προειδοποιεί πως θα ζητήσει από την Υπηρεσία Δόμησης να διερευνήσει επίσημα τη νομιμότητα του Δημοτικού Γηπέδου.
antonis samaras thodoros kampouris

Να σημειώσουμε πως ο Σύλλογος στην πρώτη συνάντησή του με τη νέα Δήμαρχο Σερρών κα. Μητλιάγκα Βαρβάρα, αλλά και στελέχη της παράταξης της, και δη πριν αναλάβει καθήκοντα, ανέπτυξε αναλυτικά τις θέσεις του για το Δημοτικό Γήπεδο αλλά και το Κεντρικό Πάρκο της πόλης των Σερρών.


Κατά τη συνάντηση αυτή ο Σύλλογος ανέφερε τους λόγους για τους οποίους δεν είναι νόμιμη η κατεδάφιση και η εκ νέου ανέγερση των κερκίδων εντός του κεντρικού πάρκου, καθώς δεν υπάρχει τρόπος νομιμοποίησης του Δημοτικού Γηπέδου.

Μάλιστα αναφέρθηκε στην κατασπατάληση κεφαλαίων για τη συντήρηση μιας αυθαίρετης και προβληματικής κατασκευής που ήδη έρχεται σε αντίθεση με την ορθή κατεύθυνση κεφαλαίων σε απαλλοτριώσεις και αποζημιώσεις ιδιωτών, με στόχο την ανάκτηση του συνόλου του κεντρικού πάρκου της πόλης των Σερρών.

Μάλιστα τότε ο Σύλλογος ανέπτυξε τις δυο προτάσεις του για το γήπεδο, ήτοι τη μεταφορά του γηπέδου σε νέα, νόμιμη θέση σε χώρο πίσω από το στρατόπεδο Παπαλουκά, είτε την ανακατεύθυνση των κεφαλαίων που προορίζονται για την ανακατασκευή του υφιστάμενου γηπέδου στο πρώην Εθνικό Στάδιο, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της υπάρχουσας εγκατάστασης.


Κώστας Μπούμπας: Είμαστε υπέρ της εξόρυξης, υπέρ του κοιτάσματος «Ε»

Από Τζιτζικώστα και Σπυρόπουλο 1.737.200 ευρώ στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών

Ναζαρέτ Κυριακός: Η Κατασκήνωση «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» θυμίζει την γλυκειά πατρίδα του Κυρίου μας

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις