16/04/2024
24.7 C
Serres

Ανοιχτή Επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη

Κύριε υπουργέ της υγείας η επιστολή μου αυτή αποσκοπεί, στο να σε βοηθήσει, να κατανοήσεις καλύτερα το πρόβλημα της υγείας, ώστε να μπορέσεις να πάρεις τις σωστές αποφάσεις.

Γράφει ο Γιώργος Βεζυργιαννίδης*

Για να λύσεις ένα πρόβλημα, ως γνωστόν, πρέπει να γνωρίζεις τα αίτια, που το προκαλεί και να στοχεύσεις στην εξάλειψη των αιτιών!!

Το πρόβλημα της υγείας στην χώρα ανάγεται στο γεγονός ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όταν υπουργός υγείας ήταν ο κύριος Ανδρέας Λυκουρέντζος για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, ψήφισε έναν ιατροκτόνο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, εδώ και ένδεκα χρόνια (11) από 1-1-2012 και μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΠΥ δεν κάνει συμβάσεις εργασίας με τους νέους γιατρούς και ανανεώνει κατά διαστήματα τις συμβάσεις, που είχαν οι παλαιότεροι γιατροί με τα προ του ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικά ταμεία.

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί όλα αυτά τα χρόνια μειώνονταν συνεχώς λόγω θανάτων και συνταξιοδοτήσεων.

GOTSIKA

Οι νέοι γιατροί, που επαγγελματικά ως νέοι είναι άγνωστοι, και χρειάζονται του ΕΟΠΥΥ επαγγελματικά, βρήκαν διέξοδο στην μετανάστευση τους σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης!

Κεντρικές εφημερίδες αναβιβάζουν τον αριθμό των νέων γιατρών που μετανάστευσαν σε αυτά, τα χρόνια σε είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000).

έτσι συνετελέσθη ένα εθνικό έγκλημα, το να μείνει η χώρα χωρίς γιατρούς!! Χαρακτηρίζω το γεγονός ως εθνικό έγκλημα, γιατί οι γιατροί είναι ο πιο ζωντανός πλούτος της χώρας, λόγω των μακροχρόνιων σπουδών τους και του ιδιαίτερα σημαντικού λειτουργήματος των. Καπέλο σε αυτό ήρθε και η απόφαση κάποιων φωστήρων της πολιτικής να μειώσουν τις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ κατά περίπου 50%, με αποτέλεσμα πολλοί γιατροί να εγκαταλείψουν το ΕΣΥ για να ιδιωτεύσουν!!


Τα απανωτά αυτά γεγονότα είχαν σαν αποτέλεσμα ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ να μην ολοκληρωθεί (πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας – οικογενειακός γιατρός – ΤΟΜΥ – τα τακτικά χειρουργεία συνεχώς αναβάλλονται κ.λ.π., κ.λ.π.).

Τώρα ο προκάτοχος σου υπουργός υγείας κύριος Θάνος Πλεύρης σέρβιρε τον προσωπικό γιατρό , για να έχουμε κάτι να λέμε!!

Η ίδια παλαιοκομματική τακτική: λέγεται “ΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ”!!

Ο λόγος είναι πάντα ο ίδιος; Για να μην ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΟΝ ΚΟΜΜΑ!!


Δεν ολοκληρώθηκε ο οικογενειακός γιατρός, που χρειάζεται ένας γιατρός για όλη την οικογένεια και θα ολοκληρωθεί ο προσωπικός γιατρός, που χρειάζεται ένας γιατρός για τον κάθε ένα;

Επειδή πιστεύω ότι ένας υπουργός πρέπει να μπορεί να κάνει αυτές τις σκέψεις και συγκρίσεις, αυτό που νομίζω είναι ότι μας ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ!!

Συμπληρωματικά σε αυτή την κοροϊδία ήρθε και η ανακοίνωση του πρωθυπουργού κυρίου Μητσοτάκη, ότι θα προσληφθούν δέκα χιλιάδες (10.000) γιατροί και νοσηλευτές μαζί και όχι χωριστά τόσοι γιατροί και τόσοι νοσηλευτές!! Αυτό το έκανε γιατί γιατροί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, που κυβέρνησαν, ανάγκασαν με τον ΕΟΠΥΥ τους νέους γιατρούς να μεταναστεύσουν.

Το ΕΣΥ των γιατρών υποβαθμίσθηκε σε ΕΣΥ των νοσηλευτών!!

Αυτή είναι η αφετηρία για κάθε μελλοντική παρέμβαση!!

Για να βελτιωθεί το πρόβλημα, πρέπει πρώτα να έχουμε επάρκεια γιατρών στην χώρα.

Για να γίνει αυτό πρέπει οι νέοι γιατροί να μπορούν να εργασθούν στην χώρα τους.

Για να γίνει αυτό πρέπει να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός, άλλοι να είναι στον ΕΟΠΥΥ και να πληρώνει σε αυτούς ο ΕΟΠΥΥ και άλλοι να μην έχουν σύμβαση με το ΕΟΠΥΥ και να πληρώνουν τον γιατρό οι ασθενείς.

Το τζάμπα δεν αντιμετωπίζεται!! Αυτό προϋποθέτει την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με όλους τους γιατρούς!!


Έτσι συν το χρόνο θα αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών στην χώρα. Επειδή αυτή η ΑΣΧΗΜΙΑ κράτησε πολλά χρόνια, άμεση λύση δεν υπάρχει!!


Θέλει χρόνια και υπομονή.


Τον κύριο Ανδρέα Λυκουρέντζο, που ψήφισε τον ιατροκτόνο νόμο, η Νέα Δημοκρατία του διόρισε πρόεδρο στον ΕΛΓΑ, δηλαδή τον ΑΝΤΑΜΟΙΨΕ!!


Προσωπικά δεν πιστεύω ότι πρόκειται περί λάθους απόφασης ο ιατροκτόνος νόμος. Αντίθετα πιστεύω ότι υπάρχει μια ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ!!


Εμείς μεν να καλύψουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο τα μεγάλα κενά, που έχουν οι χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης σε γιατρούς και αυτοί με την σειρά τους να επιτρέπουν στις Ελληνικές Κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα να κάνουν οικονομικές παροχές για ψηφοθηρικούς λόγους!!

Σε ένα κράτος δικαίου πιστεύω ότι αυτοί όλοι έπρεπε να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη!

Όμως έχουμε καθεστώς βουλευτοκρατίας!!

Γιώργος Βεζυργιαννίδης διετέλεσε επι σειρά πολλών ετών Γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ νομού Σερρών και πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου Σερρών.

Ο Δήμος Σερρών χορηγεί δύο υποτροφίες του κληροδοτήματος Αποστολίδη!

Να πάψει η ενασχόληση με τη πολιτική να είναι προσοδοφόρο επάγγελμα για ορισμένους-Γράφει ο Γιώργος Βεζυργιαννίδης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις