23/07/2024
23.8 C
Serres

Έλενα Τούσκα: Τριτοκοσμικές συνθήκες σε σχολεία των Σερρών κατά τις Ευρωεκλογές!

Η εικόνα που αντιμετώπισε ο Σερραϊκός λαός την Κυριακή των Ευρωεκλογών σε διάφορα εκλογικά διαμερίσματα ήταν τουλάχιστον τριτοκοσμική και απαράδεκτη σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση και την Έλενα Τούσκα που συνεχίζει τις καίριες παρεμβάσεις της.

Αναλυτικά η τοποθέτηση από τη κ. Τούσκα

laiki sispeirosi serron tritokosmikes katastaseis evroekloges elena touska serres dimos

Δεχθηκαμε πολλές καταγγελίες για την χθεσινή λειτουργία των εκλογικών διαμερισμάτων και τις συνθήκες που επικρατούσαν σε αυτά.

Η νέα δημοτική αρχή, δεν εμφάνισε καμία διαφορά αντιμετώπισης της ήδη υπάρχουσας προβληματικής κατάστασης, αν και πριν τις εκλογές δήλωνε πανέτοιμη.

Μαλλόν η ετοιμότητα δεν συμπεριλάμβανε τα ΑμεΑ.

GOTSIKA

Η πραγματικότητα εξάλλου τη διέψευσε πανηγυρικά!

Σχολεία τριτοκοσμικά, όπως στα συστεγαζόμενα 1ο & 7ο Δημοτικά σχολεία, που στρίμωξαν 16 εκλογικά τμήματα και η πρόσβαση σε ΑμεΑ ήταν από αδύνατη έως προσβλητική για τα άτομα με αναπηρικά αμαξίδια.

Ράμπα εισόδου στο κτήριο δεν υπάρχει, ούτε ασανσέρ. Αρχικά, έστησαν μια εξωτερική κάλπη μέσα στον ήλιο και σε σημείο που δεν μπορούσε να προσεγγίσει αναπηρικό αμαξίδιο καθώς υπήρχαν σκαλοπάτια.


Μετά από διαμαρτυρίες, μετακίνησαν την κάλπη σε μέρος με ίσκιο και επιπλέον σκαλοπάτια..

Η ίδια εικόνα και στο 6ο Δημοτικό, όπου ο ανελκυστήρας τέθηκε εκτός λειτουργίας, οι αίθουσες δεν είχαν κλιματισμό και η προσβασιμότητα και πάλι τέθηκε στο περιθώριο.

Ακόμα και στο ζήτημα της μετακίνησης του κόσμου προς τα εκλογικά τμήματα, θα μπορούσε η δημοτική αρχή να ενισχύσει δρομολόγια των αστικών, για να μετακινείται εύκολα ο κόσμος που δεν είχε κάποιο μέσο δεδομένων και των υψηλών θερμοκρασιών.

Το γεγονός πως πολλά σχολεία του Δημου βρίσκονται σε τρισάθλιες συνθήκες επιβεβαιώνεται καθημερινά.


Η ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών, δεν είναι καθόλου δεδομένη, για αυτό και χτυπάμε το καμπανάκι στο Σερραϊκό λαό να είσαι σε μόνιμη επαγρύπνηση και να αγωνιστεί μαζικά για τον εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων!

Σε αυτές συνθήκες δίνονται οι πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών σε περίοδο καύσωνα, όταν στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχει κλιματισμός.

Σε αυτές συνθήκες θα συνεχίσουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με τραγικές ελλείψεις και με τον φόβο μην γκρεμιστούν τα κτήρια απάνω τους;

Λίγες μέρες μετά την πτώση μέρος της οροφής στον Προβατά, θα συνεχίσουμε να μετράμε ζημιές και να εφησυχάζουμε γιατί έτυχε να μη βρίσκονται μαθητές και εκπαιδευτικοί μέσα στα σχολεία όταν αυτά γκρεμίζονται;

Ποια είναι τελικά η διαφορά και η αλλαγή που παρουσιάζει η νυν δημοτική αρχή με όλες τις προηγούμενες και ποια πολιτική υιοθετεί και εφαρμόζει τελικά;

Εκείνη την πολιτική που δε λογαριάζει κέρδη και ζημίες όταν πρόκειται για ανθρώπινες ανάγκες ή την πολιτική της πλήρους υποταγής στα συμφέροντα των εργολάβων;

Στις ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο η απάντηση πάντα συμπεριλαμβάνει ένα εργολάβο, μια μελέτη και μια πίστωση που περιμένουμε να έρθει.

  1. Ποτέ την ανάληψη ευθύνης.
  2. Ποτέ τη διεκδίκηση.
  3. Ποτέ την προτεραιοποίηση αυτών των υποδομών.
  4. Ποτέ την τροποποίηση τους Τεχνικού Προγράμματος για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες του Σερραϊκού λαού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί Σερραϊκό λαό να διεκδικήσει με κάθε τρόπο την ασφαλή και πραγματικά συμπεριληπτική λειτουργία των σχολικών μονάδων. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής και αναμονής.

Εδώ και τώρα να παλέψουμε όλοι μαζί, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία!

Εδώ και τώρα η δημοτική αρχή να αναλάβει την ευθύνη της ανακαίνισης και του εκσυγχρονισμού όλων των σχολικών μονάδων.

Θα μας βρούνε μπροστά τους, μέχρι να έχουμε σχολεία ασφαλή και σύγχρονα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Δείτε εδώ τις καταγγελίες από τους δικηγόρους Σταύρο Αγγελάκη και Ιωάννα Μπάτζιου

Έλενα Τούσκα: Πότε θα ανοίξει το κολυμβητήριο στις Σέρρες;

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Ο Δήμος Σερρών θα συνεχίσει να επενδύει στον αθλητισμό!

O Γ.Γ Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας στο ΔΙΠΑΕ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις