18/06/2024
34.7 C
Serres

Έλενα Τούσκα: Η Δημοτική Αρχή δίνει Γη και Ύδωρ στους επιχειρηματίες!

Η Δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Σερρών, με υποψήφια Δήμαρχο την Έλενα Τούσκα, παρουσίασε, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στις Σέρρες, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε:

Την απουσία της Δημοτικής Αρχής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα του Σερραϊκού λαού.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για την άσχημη κατάσταση των πεζοδρομίων και τον δρόμων τόσο της πόλης των Σερρών όσο και των χωριών του Δήμου που καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση σε ΑμεΑ, γονείς με καροτσάκια και ηλικιωμένους, ενώ φρόντισε να παραχωρήσει απλόχερα την εκμετάλλευση και τη διαχείριση του δημόσιου φωτισμού με λαμπτήρες LED για 12 χρόνια σε ιδιώτες.

GOTSIKA

Η Λαική Συσπείρωση είναι η μόνη παράταξη που τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης μέσω των αναθέσεων του δημόσιου φωτισμού όταν οι άλλες παρατάξεις, ενώ κατήγγειλαν τη διαδικασία όσο ήταν αντιπολίτευση, τώρα συστρατεύονται με την παράταξη του κ. Χρυσάφη, αφού οι διαφορές τους δεν αφορούν την ουσία αλλά τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα εξυπηρετηθούν.

Η υποψήφια Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σερρων, Ελενα Τούσκα, αναφέρθηκε, επίσης, στις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης των βουνών με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών σε ορεινές εκτάσεις του Δήμου.

Με σωρεία θετικών γνωμοδοτήσεων η Δημοτική Αρχή δίνει Γη και Ύδωρ στους επιχειρηματίες στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» και της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας.

“Αυτές οι “επενδυσεις”, όχι μόνο δεν ανατρέπουν την ενεργειακή φτώχεια, αλλά έχουν σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, μετατρέποντας τεράστιες δασικές, αγροτικές και βοσκήσιμες εκτάσεις σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ.


Δε μας εκπλήσσει η στάση της πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων που θέτει εαυτόν στην υπηρεσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών”, είπε η κ. Τούσκα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ασφάλειας των σχολικών κτιρίων και τον αθλητικών εγκαταστάσεων.

Καταδίκασε τη Δημοτική αρχή που δε διεκδικεί περισσότερα κονδύλια για τη συντήρηση των σχολείων και αναθέτει σε εργολάβους την ασφάλεια των παιδιών μας παίζοντας κορώνα γράμματα τις ζωές των παιδιών μας για τα κέρδη τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να γίνουν οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι στα σχολικά κτίρια (στατικότητα, αντισεισμική θωράκιση, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, συστήματα θέρμανσης, κλπ), να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων παρεμβάσεων σε όλα τα σχολικά κτίρια, να προσληφθεί μόνιμο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό που θα στελεχώσει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τον περιοδικό και τακτικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων.

Αγωνίζεται και διεκδικεί ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις, ικανοποίηση των απαιτήσεων και αναγκών των αθλητικών σωματείων και αθλητών για πλήρως εξοπλισμένους και στελεχομένους αθλητικούς χώρους.


Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον Πολιτισμό, το ρόλο του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών στην ανάδειξη Σερραίων καλλιτεχνών, την ανάγκη δημιουργίας Δημοτικού Ωδείου και αξιοποίησης των Στρατοπέδων ως ελεύθερων χώρων δράσης πολιτιστικών και άλλων συλλόγων και όχι επιχειρηματικής εκμετάλλευσης.

Κλείνοντας, κάλεσε το Σερραϊκό λαό να στηρίξει τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σερρών για να δυναμώσουμε τη φωνή μας

Ενάντια στην συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης.

1. Για τη μείωση των δημοτικών τελών στην κατοικία και την μικρή επαγγελματική στέγη.

2. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Καθαριότητα, στο Πράσινο, στην Πολεοδομία, στην Τεχνική Υπηρεσία, στις Κοινωνικές υπηρεσίες, στο ΟΠΑΚΠΑ, στην ΚΕΔΗΣ, στην ΔΕΥΑΣ, για να πάψουν οι εργαζόμενοι ως συμβασιούχοι να είναι ΟΜΗΡΟΙ στα χέρια κάθε υποψηφίου που με υποσχέσεις εξαγοράζει την ψήφο τους.

3. Για ένα ενιαίο πρόγραμμα για την σχολική στέγη σε όλο τον Δήμο, που θα περιλαμβάνει ανέγερση νέων κτιρίων, Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών, για ενεργειακή αναβάθμιση, προσεισμικό έλεγχο και πυροπροστασία.

4. Για Υγεία δωρεάν για όλους.

5. Για τη διεκδίκηση των απαιτησεων των ΑμεΑ για προσβάσιμους δημόσιους χώρους, μέσα μαζικής μεταφοράς, για την ένταξη του προσωπικού βοηθού σε δημόσια δομή, όπως το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», για τη δημιουργία ανοιχτής δωρεάν και πλήρως στελεχωμένης δομής φιλοξενίας ΑμεΑ, για την αυτόνομη διαβίωση τους και την αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας και παραμέλησης.

6. Για την επαναλειτουργια των ΚΑΠΗ ως χώροι φροντίδας και αναψυχής των ηλικιωμένων.

7. Για τη δημιουργία Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών πλήρως στελεχωμένο με επιστημονικό προσωπικό.

8. Για ελεύθερους χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού.

9. Για αθλητικούς χώρους που θα καλύπτουν τις ανάγκες των δημοτών και των αθλητικών σωματείων, την δημιουργία χώρων για αθλοπαιδιές και καλοκαιρινες κατασκηνώσεις για τα παιδιά.

Δυναμώνουμε την Λαϊκή Αντίσταση!

Μαζί με με τους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σερρών, για να μην μετράμε χαμένες τετραετίες για τα λαϊκά συμφέροντα.

Γιατί τα κοινωνικά αγαθά δεν ξεπουλιούνται. Δε θυσιάζονται για τα κέρδη κάποιων επιχειρηματιών.

Στις 8 Οκτωβρίου μπορούμε να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας και με κριτήριο αυτές, η Λαϊκή Συσπείρωση να γίνει η φωνή του Σερραίικού λαού.

Blue Horizon: Με είχαν απειλήσει ότι «θα με ρίξουν στη θάλασσα» όταν διαπληκτίστηκα με το πλήρωμα, καταγγέλλει ταξιδιώτης

Δήμος Αμφίπολης: Αναντιστοιχία λόγων και έργων για τον Στέργιο Φραστανλή!

Ηράκλειο: Οργή για τη δολοφονία του Αντώνη στη συγκέντρωση έξω από το Blue Horizon (βίντεο και φωτογραφίες)

Δήμος Σερρών: Τούσκα, Μητλιάγκα και Χρυσάφης οι τρεις υποψήφιοι!

Τούσκα, Άντσιου, Τσομετζίδης, Νικητόπουλος, Χατζίδου, Μπρούντζιου Ιωαννίδου οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο Νομό Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις