17/06/2024
29.7 C
Serres

Πέτυχε η εκδήλωση του Che Guevara Club για τα 60 χρόνια του Πανσερραϊκού

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Panserraikos Che Guevara Club, την Παρασκευή 31 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από την ίδρυση του Πανσερραϊκού.

Παρόντες ήταν φίλαθλοι κάθε ηλικίας, και αθλητές όλων των τμημάτων του Πανσερραϊκοϋ. Προβλήθηκε η ταινία “Αμέτρητα χιλιόμετρα” του σκηνοθέτη Θοδωρή Καζή, έγιναν βραβεύσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος για την κατάκτηση της καλύτερης θέσης στην ιστορία της ομάδας, του μπάσκετ Γυναικών για την καλή φετινή του πορεία, και του τμήματος μπάσκετ με Αμαξίδια για τις επιτυχίες που σημείωσε σε αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, έγινε κάλεσμα συμμετοχής σε Εθελοντικές Αιμοδοσίες και εγγραφής στα Μητρώα Εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών. Η βραδιά έκλεισε με τον ύμνο του Πανσερραϊκού, συνθήματα και πυροτεχνήματα.

Γιορτάζει ο Πανσερραϊκός συμπλήρωσε 60 χρόνια ιστορίας

Στις 31 Μαΐου 1964 ιδρύθηκε ο Μουσικογυμναστικός Σύλλογος Πανσερραϊκός, μετά από συμφωνία των ομάδων του Απόλλωνα και του Ηρακλή Σερρών.

Με την συμφωνία έγινε μετακίνηση των παικτών από τον έναν σύλλογο στον άλλον και ο Ηρακλής Σερρών μετονομάστηκε σε Μουσικογυμναστικός Σύλλογος Πανσερραϊκός, ο δε Απόλλων Σερρών μετονομάστηκε σε Ατρόμητο Σερρών.

Barat

Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε μια ομάδα, με μεγαλύτερη δυναμική και ευρεία αποδοχή από όλο τον Σερραϊκό κόσμο, που κατάφερε να γιγαντωθεί.

Στην πορεία των ετών, ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός,  με έμβλημα το «Λεοντάρι της Αμφιπόλης», έχει αναπτύξει σπουδαία αθλητική δράση, σε δεκάδες σπορ, στα 60 χρόνια λειτουργίας του.

Σήμερα ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός, ως ο μαζικότερος σύλλογος του νομού, είναι σύμφωνα με τα στοιχεία της Γ.Γ.Α, ανάμεσα σε 6.509 αθλητικά σωματεία της Ελλάδος, πέμπτος (5ος) σε αριθμό αθλητικών τμημάτων, τρίτος (3ος) σε αριθμό αθλητών (2.429 αθλητές) και είναι μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Συλλόγων European Multisport Club Association, EMCA).


Τα 23 αθλητικά τμήματα που διαθέτει ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός χαρακτηρίζονται από μεγάλες διακρίσεις, Πανελλαδικές,  Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες.

Το 2004 δημιουργήθηκε το θυγατρικό σωματείο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκκός–ΑμεΑ (άτομα με αναπηρία), με επτά (7) επιτυχημένα τμήματα όπως η καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο, ο στίβος, η κολύμβηση, η επιτραπέζια αντισφαίριση, η άρση βαρών σε πάγκο, η καλαθοσφαίριση νοητικής αναπηρίας και το μπότσια (Boccia), με συνολικά παραπάνω από 120 αθλούμενους.

Ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός για 60 χρόνια ήταν και συνεχίζει να είναι ο πρώτος σύλλογος του Νομού μας και η ανοδική του πορεία θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης, έτσι ώστε να προσφέρει  την δυνατότητα ενασχόλησης με τον αθλητισμό σε όλο τον κόσμο του Νομού.

Μπάνε Πρέλεβιτς: Οι τοπικές επιχειρήσεις του οινικού κλάδου ενισχύουν την εξωστρεφή τους δράση


Επισκέφτηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης την πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα Φιλιππίδη στον Γάζωρο Σερρών

Ημερίδα του ΔΙ.ΠΑ.Ε. για τον εναλλακτικό τουρισμό υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις