24/04/2024
15.4 C
Serres

Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης στην ΑΚΡΙΒΕΙΑ σύμφωνα με την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Σερρών

Αθωράκιστη παρέμεινε η ελληνική κοινωνία απέναντι στη ακρίβεια και τον Δεκέμβριο του 2023. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Εurostat ο γενικός πληθωρισμός κινήθηκε για έναν ακόμα μήνα σε πολύ υψηλότερα επίπεδα (3,7%) από τον αντίστοιχο στην Ευρωζώνη (2,9%) αλλά και από αυτόν άλλων χωρών όπως της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου.

Η πραγματικότητα πίσω από τους δείκτες της Eurostat είναι πως η ελληνική οικογένεια αναγκάστηκε να πληρώσει το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ακριβότερα έως και 11,4% σε σχέση με πέρυσι.

Την ίδια ώρα που και άλλα βασικά είδη διατροφής, όπως το βρεφικό γάλα, πωλούνται στη χώρα μας σε εξωπραγματικά πολλαπλάσιες τιμές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου οι πολίτες απολαμβάνουν πολύ υψηλότερα εισοδήματα.

Στην Ελλάδα, η αθροιστική επιβάρυνση από τις τιμές των τροφίμων έχει ξεπεράσει το 25% την τελευταία διετία και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χάσει οριστικά τη μάχη με την ακρίβεια.

Γι’ αυτό, επιμένει σε αδιέξοδες πολιτικές που αντί να υπηρετούν τη διάσωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, προστατεύουν αποκλειστικά τη διάσωση της επικοινωνιακής της εικόνας.

GOTSIKA

Οι μόνοι κερδισμένοι από τα κυβερνητικά μέτρα είναι οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, που θησαυρίζουν με τζίρους δισεκατομμυρίων ευρώ εις βάρος των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης και των πιο ευάλωτων,

και επιστρέφουν στο ελληνικό Δημόσιο ψίχουλα μέσω προστίμων, που τους επιβάλλονται μόνο κατόπιν πίεσης από την κοινή γνώμη.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρότεινε στην κορύφωση του κύματος της ακρίβειας τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης, που θα μπορούσε σε συνδυασμό με δρακόντειους ελέγχους στην αγορά και αξιοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να προστατέψει τα εισοδήματα των πολιτών.


Η κυβέρνηση κώφευσε και ο ελληνικός λαός πληρώνει τις συνέπειες.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στο πλαίσιο της καθημερινής επαφής με την κοινωνία, ανοίγει τον διάλογο με τους πολίτες για ένα συνεκτικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας και του πληθωρισμού της απληστίας.

Οι τιμές που συναντάμε στο ράφι, τα έξοδα του μηνιαίου οικογενειακού προϋπολογισμού που αιφνιδιάζουν, ο μισθός που δεν επαρκεί, οφείλουμε να γνωρίζουμε πως είναι αποτέλεσμα μιας αρνητικής πρωτιάς και μιας λανθασμένης πολιτικής. 

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει τον πληθωρισμό σε βασικό όργανο οικονομικής  πολιτικής. Μια πολιτική, που βασίζεται στα υπερέσοδα από έμμεσους φόρους, που πρωτίστως επιβαρύνουν τους πιο αδύναμους, επιστρέφοντας στη συνέχεια ψίχουλα στην κοινωνία με τα «αγιοβασιλιάτικα καλάθια» και τα pass. Αυτή είναι πολιτική ομηρίας.


Ήρθε η ώρα για ένα άλλο σχέδιο:

  • με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα όσο διαρκεί η κρίση
  • με αποτελεσματικούς ελέγχους στην αγορά και ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
  • με ουσιαστική αύξηση των πραγματικών μισθών

Επιστροφή στο λίκνο” του Ιωσήφ Μανίκη: Βιβλιοπαρουσίαση σήμερα στις 6:00 μ.μ. στο Μπλε Γιακά

Διακοπή υδροδότησης στον οικισμό της Τ.Κ Βαμβακιάς από την ΔΕΥΑΣ

Ανακοίνωση για το αιφνιδιαστικό “κόψιμο” της σειράς «ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ» από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις