20/04/2024
18.1 C
Serres

Δομική αναδιάρθρωση υποσχέθηκε στους αγρότες ο Αυγενάκης

Σε κλοιό αγροτών βρέθηκε η 30η Agrotica και η Θεσσαλονίκη καθώς δεκάδες αγρότες με τρακτέρ έχοντας σχηματίσει κομβόι μπήκαν από τη δυτική είσοδο, με την Λεωφόρο Νίκης να πλημυρίζει από τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση δια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη μίλησε για πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δομική αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα και να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο  μιας καθώς είπε ο υπουργός «η σκέψη μας και η ψυχή μας βρίσκεται στους αγρότες μας που αγωνιούν για το αύριο και βιώνουν την αβεβαιότητα, την οποία προκαλεί η κλιματική και ενεργειακή κρίση». 

Δομική αναδιάρθρωση υποσχέθηκε στους αγρότες ο Αυγενάκης

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των αγροτών Πλημμύρισε από τρακτέρ η Θεσσαλονίκη

Οι αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους αναδεικνύουν αιτήματα και προβλήματα πραγματικά είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκης.

«Τιμούμε και σεβόμαστε τις αγωνίες τους και τους ευχαριστούμε γιατί πολλά γίνονται και με τη δική τους συμβολή», συμπλήρωσε με νόημα και προφανώς παρακαλεί να λήξουν οι κινητοποιήσεις

Lavera

Παράλληλα την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δομική αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα και να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, μετέφερε ο ίδιος όταν την ίδια στιγμή το κέντρο της Θεσσαλονίκης πολιορκείται από τρακτέρ!

Έχοντας μαζί τους δύο υφυπουργούς και λίγο πριν την παρουσία τους στα εγκαίνια της 3οης Agrotica ο κ. Αυγενάκης έδωσε συνέντευξη και δήλωσε πως «η σκέψη μας και η ψυχή μας βρίσκεται στους αγρότες μας που αγωνιούν για το αύριο και βιώνουν την αβεβαιότητα, την οποία προκαλεί η κλιματική και ενεργειακή κρίση.

Αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους και αναδεικνύουν αιτήματα και προβλήματα πραγματικά.  Τιμούμε και σεβόμαστε τις αγωνίες τους και τους ευχαριστούμε γιατί πολλά γίνονται και με τη δική τους συμβολή».


Μαλλιαράς Μπόζης

30η Agrotica 

Αναφερόμενος στην 30η Agrotica τόνισε ότι «είναι η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση που αφορά στον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας και γίνεται εδώ στη βασίλισσα του Βορρά. Πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα, αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

Η χώρα μας από την απόλυτη οικονομική απαξίωση που βίωσε προ μιας δεκαετίας, εισπράττει σήμερα τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας καθώς χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και στη ρεαλιστική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρωτοπορεί τους ρυθμούς ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρώπη».  

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως ο πρωτογενής τομέας διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

«Απόφαση του πρωθυπουργού και όλης της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να στηρίξουμε τις στρατηγικές που προωθούν, μέσα από τα στοχευμένα μέτρα και παρεμβάσεις,


τη δομική αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα, θέτοντας στο επίκεντρο την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, με την προσέλκυση νέων στην αγροτική οικονομία. 

Καρίπογλου Δομουχτσίδης

Στόχος μας είναι να κάνουμε το αγροτικό επάγγελμα πιο ελκυστικό. 

Οι νέοι να ασχολούνται με αυτό όχι από ανάγκη ή λόγω κληρονομικότητας, αλλά από επιλογή. Επειδή θέλουν να γίνουν επαγγελματίες στον κλάδο. Να ξεφύγουμε από τις παραδοσιακές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις και να περάσουμε στις αγροτικές επιχειρήσεις. 

Και όλα αυτά σε μια εποχή προκλήσεων. 

Τζιτζικώστας Αβραμάκης

Προκλήσεις γεωπολιτικές, οικονομικές, κλιματικές, κοινωνικές. 

Προκλήσεις μεγάλες και προβλήματα πρωτόγνωρα, που έφεραν τον κόσμο της υπαίθρου στα όριά του καθώς πολλοί είδαν το βιος τους να χάνεται σε λίγες ώρες. Αναφέρομαι στους αγρότες της Θεσσαλίας, με τους οποίους έχουμε συνδεθεί και ψυχικά μετά από όλα όσα ζήσαμε μαζί και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί.

Χρέος μας να στεκόμαστε- και το πράττουμε με όλες μας τις δυνάμεις-  στο πλευρό όσων πλήττονται από την κλιματική κρίση, αλλά και να διορθώσουμε τις όποιες ατέλειες υπάρχουν για να παράσχουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους παραγωγούς».

Καμπανάκι από τον Ιατρικό Σύλλογο για την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών!

Επισκέφτηκε τη Βαρβάρα Μητλιάγκα η Περιβαλλοντική Ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου

Ανάσα στην ΒΙΠΕ Σερρών ο νέος υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΔΔΗΕ!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις