23/07/2024
25.7 C
Serres

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών: Kαλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης & δημιουργικότητας – Πρόγραμμα Ιουλίου 2024

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει για 13η χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά, που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, με τίτλο «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…».

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Το πρόγραμμα του Ιουλίου περιέχει και άλλες δράσεις της βιβλιοθήκης και οποιος επιθυμεί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και να λάβει μέρος στο Πρόγραμμα φέρνοντας μαζί του σε κάθε δράση το σημειωματάριο του!

Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα είναι:


 • Δευτέρα, 1 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Η καλοσύνη των ανθρώπων». Με τη μουσικό Κατερίνα Βλαδίκα. Κάθε εποχή έχει ανθρώπους που εμπνέουν με τις πράξεις τους. Μερικοί αφήνουν το σημάδι τους ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου. Ελάτε να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να εμπνευστούμε από τη δράση τους απλώνοντας την προσφορά και την καλοσύνη παντού. Για ηλικίες 7-10 ετών. Με δωρεάν προεγγραφή. Στον 1ο  όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 1 Ιουλίου, ώρα 18:45-20:00.

«Περιδιαβαίνοντας την πόλη μου μέσα στο χρόνο». Με τον φιλόλογο Απόστολο Μπάτη. Τα παιδιά μέσα από τις μαρτυρίες που τους παρέχουν μνημεία και μνήμες αρχαίων και νεότερων χρόνων θα γνωρίσουν την ιστορία της πόλης των Σερρών. Για ηλικίες 10-15 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τρίτη, 2 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Αν ήμουν δέντρο…». Με τη Δρ. Φιλόλογο Πολυξένη Ιντζέ.  Μπορείς να φανταστείς πόσο μοιάζει ένα παιδί με ένα δέντρο; Στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία  εμπνεόμαστε από τον μαγικό κόσμο των δέντρων, εξερευνούμε τη γνώση που κρύβεται στις ρίζες τους και ανακαλύπτουμε τη σύνδεσή τους με τον άνθρωπο. Για ηλικίες 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.


 • Τετάρτη, 3 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Συννεφο-ιστορίες». Με τη νηπιαγωγό Ελένη Χαρού. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοίταξες ψηλά στον ουρανό; Μήπως έτυχε να δεις κάποιο ψάρι να κολυμπάει ή έναν κροκόδειλο να κάνει ηλιοθεραπεια; Φέτος το καλοκαίρι, εξερευνούμε τον κόσμο των σύννεφων, δημιουργούμε τους δικούς μας συννεφο-ήρωες και φτιάχνουμε συννεφένιες ιστορίες που απλώνονται σαν λευκό πέπλο πάνω από τον ουρανό της βιβλιοθήκης. Για ηλικίες 8-11 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Πέμπτη, 4 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Ζουζούνια παντού!». Με τη Δρ. φιλόλογο Πολυξένη Ιντζέ και τη νηπιαγωγό Ελένη Χαρού.Καλοκαίρι χωρίς ζουζούνια γίνεται; Σε αυτό το εργαστήρι, μικροί και μεγάλοι εξερευνούμε τον απίστευτο κόσμο των εντόμων, ανακαλύπτουμε την ομορφιά του και δημιουργούμε αξέχαστες εμπειρίες, σε μια γιορτή για τη φύση. Για ηλικίες 3-5 ετών. Μαζί με συνοδό. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Παρασκευή, 5 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Ο μαγικός κόσμος των σπηλαίων». Με τον σπηλαιολόγο Χρήστο Παπαφιλίππου. Θα μάθουμε πληροφορίες για τη μαγεία και τα μυστικά που κρύβουν τα σπήλαια αλλά και για πολλές περιπέτειες που έχουν ζήσει οι σπηλαιολόγοι. Θα ανακαλύψουμε πώς δημιουργούνται, ποια ζωάκια ζουν μέσα τους και τι κάνουν οι σπηλαιολόγοι εκεί. Για ηλικίες 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 8 Ιουλίου, ώρα 11:0012:30.

«Αποστολή στο διάστημα με το Ζαχαρία». Με τη Φυλλένια Εμμανουηλίδου.  Για πες μας Zαχαρία, πως σου φάνηκε το διάστημα; Σε αυτή τη διαδρομή έμαθε φοβερά πράγματα. Εμείς με τη σειρά μας θα κατασκευάσουμε και θα εξερευνήσουμε τους πλανήτες μας! Για ηλικίες 4-7 ετών.Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.


 • Δευτέρα, 8 Ιουλίου, ώρα 18:45-20:15.

«Η επιστήμη είναι παντού: φως-σκοτάδι». Με τη βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Τί είναι σκοτάδι; Τί θα γινόταν αν έσβηνε ο  ήλιος; Πώς βλέπουμε; Αν έχεις και άλλες τέτοιες ερωτήσεις σχετικές με το φως και το σκοτάδι, έλα στην παρέα μας! Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Δημόσια Βιβλιοθηκη Σερρών βιβλια
 • Τρίτη, 9 Ιουλίου, ώρα 11:0012:30.

«Ζαχαρία πώς νιώθεις;». Με τη Φυλλένια Εμμανουηλίδου.  Ένα παιχνίδι για την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων μας.Με τη Φυλλένια Εμμανουηλίδου. Για ηλικίες 6-9 ετών.Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τετάρτη, 10 Ιουλίου, ώρα 11:0012:30.

«Ο θυμός…ξεθύμωσε». Με τη νηπιαγωγό Ελένη Χαρού. Συναισθήματα… Χαρά, λύπη, φόβος, θυμός… Θυμώνουμε όλοι; Γιατί; Μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι για να διαχειριστούμε το θυμό μας; Για ηλικίες 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Πέμπτη, 11 Ιουλίου, ώρα 11:0012:30.

«Μια φωτογραφία αφηγείται…». Με τη φιλόλογο Κατερίνα Σαββίδου και τη βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Η Βιβλιοθήκη μας δέχτηκε μια μέρα μια δωρεά βιβλίων. Μέσα τους βρέθηκαν κάποιες ξεχασμένες παλιές φωτογραφίες. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί την ιστορίας τους. Για ηλικίες 9-12 ετών.Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης. * Ένα παιχνίδι γνωριμίας με το φωτογραφικό υλικό του Μουσικού Αρχείου κ. Γιώργου Αγγειοπλάστη.

 • Παρασκευή, 12 Ιουλίου, ώρα 11:0012:30.

«Ζουζούνια παντού!». Με τη Φυλλένια Εμμανουηλίδου.Καλοκαίρι χωρίς ζουζούνια γίνεται; Σε αυτό το εργαστήρι, μικροί και μεγάλοι εξερευνούμε τον απίστευτο κόσμο των εντόμων, ανακαλύπτουμε την ομορφιά του και δημιουργούμε αξέχαστες εμπειρίες, σε μια γιορτή για τη φύση. Για ηλικίες 4-7 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 15 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Χρώμα, κέφι και πλανήτες»Με τη Φυλλένια Εμμανουηλίδου. Τι χρώματα έχουν οι πλανήτες; Παρέα με τον αρκουδάκο που ταξιδεύει στο διάστημα, θα τα ανακαλύψουμε, αφού κατασκευάσουμε χρώματα με υλικά που βρίσκουμε στο σπίτι, με φρούτα και λαχανικά! Για ηλικίες 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο  όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 15 Ιουλίου, ώρα 18:4520:15.

«Όσα φέρνει ο άνεμος». Με τη Nηπιαγωγό Ελένη Χαρού. Μπορείς να δεις τον άνεμο; Μπορείς να τον νιώσεις; Πόσα μπορεί, αλήθεια, να φέρει ο άνεμος; Φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία θα δούμε τα αόρατα, θα νιώσουμε όσα δεν βλέπουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τον άνεμο για δημιουργήσουμε κίνηση και μουσική, σε ένα εργαστήρι που…φυσάει! Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο  όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τρίτη, 16 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Μια φορά και έναν καιρό…η γραφή». Με τη νηπιαγωγό Ελένη Χαρού. Η γραφή έχει τη δική της ιστορία. Ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες του κόσμου μαθαίνουμε τα μυστικά της με διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο. Ετοιμαστείτε για αυτό το μοναδικό ταξίδι! Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο  όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τετάρτη, 17 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Δράση τώρα!». Με τη μουσικό Κατερίνα Βλαδίκα.Σίγουρα θα έχεις ακούσει για την κλιματική αλλαγή ή για τον καιρό που τρελάθηκε και δεν ξέρει τι κάνει. Και σίγουρα θα έχεις ακούσει κάποιους να λένε “Αφού δεν το κάνουν οι άλλοι γιατί να το κάνω εγώ;”. Όμως δεν έχουμε χρόνο και ο πλανήτης μας χρειάζεται. Σε αυτό το εργαστήριο θα μάθουμε να διατυπώνουμε επιχειρήματα ώστε να πείσουμε και τους πιο δύσκολους ότι ένα μικρό βήμα τώρα μπορεί να εμποδίσει τον πλανήτη μας από την καταστροφή! Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο  όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Πέμπτη, 18 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Σίρις Escape: οδοί και μνημεία των Σερρών». Με τη Δρ. φιλόλογο Πολυξένη Ιντζέ.  Ελάτε για να γνωρίσουμε καλύτερα τις οδούς και τα μνημεία της πόλης μας μέσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ψηφιακής και φυσικής απόδρασης γεμάτο γρίφους! Για ηλικίες 10-15 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο  όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Παρασκευή, 19 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Όσα φέρνει ο άνεμος». Με τη Δρ. φιλόλογο Πολυξένη Ιντζέ. Μπορείς να δεις τον άνεμο; Μπορείς να τον νιώσεις; Πόσα μπορεί, αλήθεια, να φέρει ο άνεμος; Φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία θα δούμε τα αόρατα, θα νιώσουμε όσα δεν βλέπουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τον άνεμο για δημιουργήσουμε κίνηση και μουσική, σε ένα εργαστήρι που…φυσάει! Για ηλικίες 4-6 ετών. Με προεγγραφή . Στον 1ο  όροφο της βιβλιοθήκης.

default news 5 0
 • Δευτέρα, 22 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Η καλοσύνη των ανθρώπων». Με τη Δρ.  φιλόλογο Πολυξένη Ιντζέ. Κάθε εποχή έχει ανθρώπους που εμπνέουν με τις πράξεις τους. Μερικοί αφήνουν το σημάδι τους ανεξίτηλο στο πέρασμα του χρόνου. Ελάτε να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να εμπνευστούμε από τη δράση τους απλώνοντας την προσφορά και την καλοσύνη παντού. Για ηλικίες 10-15 ετών. Με προεγγραφή . Στον 1ο  όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 22 Ιουλίου, ώρα 18:4520:00.

«Βίρα τις άγκυρες…!». Με τη Δρ. φιλόλογο Πολυξένη Ιντζέ και τη νηπιαγωγό Ελένη Χαρού. Το καράβι μας ζητά ναύτες! Επιβιβαστείτε για να ταξιδέψουμε στα νησιά της Γνώσης! Θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε και θα φτιάξουμε να δικά μας καράβια! Σας περιμένουμε! ! Για ηλικίες 7-10 ετών. Με προεγγραφή . Στον 1ο  όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τρίτη, 23 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Αν ήμουν δέντρο…». Με τη μουσικό Κατερίνα Βλαδίκα. Μπορείς να φανταστείς πόσο μοιάζει ένα παιδί με ένα δέντρο; Στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία  εμπνεόμαστε από τον μαγικό κόσμο των δέντρων, εξερευνούμε τη γνώση που κρύβεται στις ρίζες τους και ανακαλύπτουμε τη σύνδεσή τους με τον άνθρωπο. Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τετάρτη, 24 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Το παιχνίδι της Νανόχηνας». Με την υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Παραρτήματος Κερκίνης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) Αγγελική Δημάκη. Οι μαθητές παίζουν το επιτραπέζιο παιχνίδι της Νανόχηνας  και μαθαίνουν για τη ζωή αυτού του εξαιρετικά απειλούμενου είδους που φιλοξενεί ο υδροβιότοπος της λίμνης Κερκίνης κάθε φθινόπωρο και χειμώνα. Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που ευνοούν της ύπαρξής της και το μεγάλο της μεταναστευτικό ταξίδι από τη Νορβηγία ως και την Κερκίνη; Της αρέσει να πετά μόνη; Τι δυσκολίες συναντά; Όλα αυτά θα τα ανακαλύψουμε παίζοντας! Για ηλικίες  8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Πέμπτη, 25 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Ταξίδι επιβίωσης: αποστολή…Σελήνη». Με τη Βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Η προσσελήνωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Έχεις όμως να αντιμετωπίσεις κάποια μηχανικά προβλήματα που παρατείνουν την παραμονή σου στο φεγγάρι. Οι πόροι σου είναι περιορισμένοι…Πώς τους διαχειρίζεσαι για να αντέξεις τόσες ώρες και να μην ξεμείνεις από οξυγόνο; Ένα παιχνίδι επιβίωσης, βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία με εσένα πρωταγωνιστή. Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή . Στον 1ο  όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Παρασκευή, 26 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Φτιάχνοντας τη δική μας εικονογραφημένη ιστορία του διαστήματος». Με τη Φυλλένια Εμμανουηλίδου. Κατασκευάζουμε τη δική μας εικονογραφημένη ιστορία με πρωταγωνιστές τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή . Στον 1ο  όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 29 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Ζουζούνια παντού!». Με τη Βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Καλοκαίρι χωρίς ζουζούνια γίνεται; Σε αυτό το εργαστήρι, μικροί και μεγάλοι εξερευνούμε τον απίστευτο κόσμο των εντόμων, ανακαλύπτουμε την ομορφιά του και δημιουργούμε αξέχαστες εμπειρίες, σε μια γιορτή για τη φύση. Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Δευτέρα, 29 Ιουλίου, ώρα 18:4520:00

«Γεμίσαμε… πέτρες!». Με τη Δρ. φιλόλογο Πολυξένη Ιντζέ. Μα τι γίνεται; Πού βρέθηκαν όλες αυτές οι παράξενες πέτρες; Ελάτε για να γνωρίσουμε τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της Γης και όχι μόνο! Θα δούμε και θα αγγίξουμε πέτρες διαφορετικές, θα μάθουμε τα παράξενα ονόματά τους και θα σχεδιάσουμε τη δική μας μοναδική πέτρα με τη φαντασία μας! Για ηλικίες 8-12 ετών. Με προεγγραφή . Στον 1ο  όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τρίτη, 30 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Η αρμονία των πλανητών». Με τη Δρ. φιλόλογο Πολυξένη Ιντζέ και τη νηπιαγωγό Ελένη Χαρού. Τι βλέπεις όταν κοιτάς τον ουρανό; Πλανήτες, Φεγγάρια, Αστέρια!! 4,3,2,1, Πυρ!!! Εμπρός εξερευνητές των πλανητών! Το ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα ξεκινά! Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

 • Τετάρτη, 31 Ιουλίου, ώρα 11:00-12:30.

«Ταξίδι της επιβίωσης (1)». Με τη νηπιαγωγό Ελένη Χαρού. Σε αυτό το εργαστήριο θα ακολουθήσουμε τον άνθρωπο στο ταξίδι της επιβίωσης και στην  προσπάθειά του να δαμάσει τα στοιχεία της φύσης ώστε να κρατηθεί ζωντανός, επιστρατεύοντας το μυαλό του. Για ηλικίες 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Survivor 2024 – Ντάνιελ Νούρκα: Ποιος είναι ο φετινός νικητής του ριάλιτι επιβίωσης

Κλέλια Ανδριολάτου: Υπήρχε πείραγμα στο σχολείο λόγω του μόντελινγκ – Συμμαθητές έφερναν περιοδικά και εγώ ντρεπόμουν

Η παράσταση «Μαρίκα με είπανε – Μαρίκα με βγάλανε» 3 και 4 Ιουλίου στις Σέρρες

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις