19/06/2024
23.7 C
Serres

Απέκτησε ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά βιολογικό καθαρισμό!

Ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινίασε στο Χρυσό τον βιολογικό καθαρισμό και τους αγωγούς μεταφοράς λυμάτων του Δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Το έργο του βιολογικού καθαρισμού και των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, στο Χρυσό, δίνει ουσιαστική και οριστική λύση για τους κατοίκους των οικισμών του Νέου Σουλίου, με την οικιστική συνένωση των κοινοτήτων Χρυσού, Αγίου Πνεύματος και Νέου Σκοπού.


Επιπλέον το έργο βάζει στο επίκεντρο την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος, και κατ’ επέκταση την προστασία της δημοσίας Υγείας και της Ανθρώπινης ζωής, σπάζοντας επιτέλους και για τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά την αλυσίδα της μόλυνσης των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, από την ανεξέλεγκτη διάθεση ακατέργαστων λυμάτων σε διάσπαρτους φυσικούς αποδέκτες.

Ο Τζιτζικώστας εγκαινίασε στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά Βιολογικό καθαρισμό και αγωγούς μεταφοράς λυμάτων

Τα πρώτα ψήγματα της ιδέας δημιουργίας μιας σύγχρονής Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων «έπεσαν» στο τραπέζι των συζητήσεων από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, από τους τότε Δημάρχους των Καποδιστριακών Δήμων ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ και ΣΤΡΥΜΩΝΑ Ευάγγελο Δεδούση και Βασίλειο Κετσετζή αντίστοιχα, είπε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας και την σκυτάλη πήραν οι Δήμαρχοι κ. Βασίλης Τσικές και Βαγγέλης Καλαθάς, οι οποίοι και ολοκλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό την μελέτη του έργου.

Barat

Τελικά ο ίδιος ο κ.Νότας ως Δημοτική Αρχή, συμπλήρωσε και τις τελευταίες πτυχές της Μελέτης, κατάρτισε τα τεύχη δημοπράτησης, «εξασφάλισε» όλες τις απαραίτητες και νόμιμες αδειοδοτήσεις, και τελικά κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014 – 2020 μέσω του ΠΕΠ ΚΜ, στις 23/02/2017 για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση του έργου.

Σήμερα το ολοκληρωμένο έργο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των περισσοτέρων των 12.000 κατοίκων της περιοχής.

«Είναι μία σημαντική ημέρα για το Δήμο Εμμανουήλ Παππά και τις Σέρρες γιατί με πολλή και μεθοδική δουλειά, με στενή και εποικοδομητική συνεργασία ολοκληρώνουμε τις εργασίες και εγκαινιάζουμε  ένα έργο πνοής, που κάνει καλύτερη την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα χιλιάδων των συμπολιτών μας.


Ένα έργο που δίκαια απαιτούσε η τοπική κοινωνία και για το οποίο δεσμεύτηκα ως Περιφερειάρχης, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα το χρηματοδοτήσει, θα το ολοκληρώσει και θα το παραδώσει στους συμπολίτες μας», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στα έργα που υλοποιεί στην περιοχή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, «το έργο αυτό είναι μια παρακαταθήκη για τους συμπολίτες μας, είναι μία παρακαταθήκη για αυτόν εδώ τον τόπο, που εξασφαλίζει ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον, παράλληλα με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Υλοποιήθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Δήμο Εμμανουήλ Παππά και αποτελεί μέρος του έργου που καθημερινά κάνουμε σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, στις Σέρρες, στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά, στις πόλεις και τα χωριά μας, για να κάνουμε ακόμα καλύτερο τον τόπο μας, για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα μας, για να κάνουμε καλύτερη την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, για να δημιουργήσουμε νέες δυνατότητες και ευκαιρίες για όλους.

Και εδώ, στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά, πέρα από το βιολογικό καθαρισμό, υλοποιούμε μια σειρά από έργα, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό, στις υποδομές, στην παιδεία, έργα αντιπλημμυρικά και αρδευτικά, που εκσυγχρονίζουν τον τόπο και δίνουν νέα αναπτυξιακή ώθηση.

  • Έργα όπως η ανάπλαση της πλατείας στο Χρυσό.
  • Όπως, το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Νέου Σουλίου και η αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων Αγίου Πνεύματος, Τούμπας και Δαφνουδίου.
  • Όπως επίσης, η κατασκευή του αρδευτικό δικτύου Παραλιμνίου και η αναβάθμιση του εξοπλισμού αντλιοστασίων άρδευσης Εμμανουήλ Παππά και Ψυχικού – Πεθελινού.
  • Όπως ακόμα, τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο και Λύκειο Πεντάπολης, στο Δημοτικό Σχολείο Πεθελινού, αλλά και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου.
  • Όπως το Κέντρο Κοινότητας, που υποστηρίζει καθημερινά τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Και με κάθε έργο που κάνουμε, με κάθε δράση που υλοποιούμε, θα ερχόμαστε πιο κοντά στον στόχο μας, να χτίσουμε μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη, όπου οι νέες ευκαιρίες, οι νέες δυνατότητες θα φτάσουν σε κάθε οικογένεια, σε κάθε σπίτι και η ανάπτυξη θα είναι βιώσιμη, θα είναι δίκαιη, θα είναι για όλους».

Στο μήνυμά του προς τους κατοίκους του Δήμου Εμμανουήλ Παππά και των Σερρών, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε:


«Οι Σέρρες είναι το δυνατό μας χαρτί.

Και οι Σερραίοι είναι άνθρωποι άξιοι και ικανοί, δημιουργικοί και δυναμικοί, που ακόμα και στα δύσκολα, δεν το έβαλαν και δεν το βάζουν κάτω.

Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και εγώ προσωπικά, δεν είμαστε εδώ απλώς για ένα συγκαταβατικό χτύπημα στην πλάτη.

Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, χτίζοντας μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με αλήθειες, με συνεργασία, με έργα και δράσεις.

Είμαστε εδώ, δίπλα σας, για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο.

Για να διεκδικήσουμε και πετύχουμε όσα οι Σέρρες όσα ολόκληρη η Κεντρική Μακεδονία, δικαιούνται και αξίζουν.

Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε.

Με ακόμα περισσότερα έργα, στα σχολεία, στους δρόμους, στις υποδομές, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Και ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί.

Με συνεργασία πετυχαίνουμε ακόμα περισσότερα».


Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά Δημήτρη Νότα, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τα στελέχη του Δήμου, της Περιφέρειας και της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία τους, που αποδίδει καρπούς για όλους τους πολίτες.

Παρουσίασε στις Σέρρες ο Τζιτζικώστας τα έργα Πολιτισμού της Περιφέρειας!

Δημήτρης Νότας: 10.000.000 ευρώ έργα το 2023 στο Δήμο Εμμανουήλ Παππά!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις