15/04/2024
15.8 C
Serres

Την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη το Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη το Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Χατζηβασιλείου Χατζημιχαηλίδης

Μετά τις εκλογές στην ΚΕΔΕ, το γαλάζιο ημερολόγιο έχει πολλά γεγονότα το επόμενο διάστημα, με αφετηρία τη ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαρτίου, οπότε και πραγματοποιείται το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στη Θεσσαλονίκη.

Συνεπώς από Δευτέρα οι γαλάζιοι μπαίνουν σε συνεδριακούς ρυθμούς, καθώς το 15ο συνέδριό του και ο ταυτόχρονος εορτασμός του μισού αιώνα ΝΔ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο μεταξύ 3 και 5 Απριλίου.

Πολλά ακούστηκαν για το συνέδριο αλλά και το προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης που όπως φαίνεται θα είναι το …μοναδικό!

Lavera

Ο χρονικός περιορισμός υποχρεώνει την κυβερνητική παράταξη να μην υπάρχουν εσωκομματικές τριβές καθώς το συνέδριο θα είναι σε ένα μήνα

Οι γαλάζιοι θα συγκεντρωθούν στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να είναι αυτός που θα ανοίξει τις εργασίες, καθώς έχει οριστεί και πρόεδρος του 15ου συνεδρίου της ΝΔ και σύνθημα φυσικά τα “50 χρόνια Νέα Δημοκρατία”.

Παπαδημητρίου Κουτούζογλου

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να έχει τον λόγο στο τέλος του προσυνεδρίου, καθώς αναμένετε να φτάσει στη Θεσσαλονίκη απευθείας από τη Θεσσαλία.


Μια Θεσσαλία που και σήμερα πλημμύρισε και όλοι περιμένουν έργα και πάνω από όλα χρήματα για να συμμαζέψουν την κατάσταση.

Πάντως ούτως ή άλλως την Δευτέρα το κλίμα προμηνύεται πανηγυρικό, δεδομένου και του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ.

Δεν αναμένονται εκπλήξεις, μιας και τα κείμενα και ο πρόεδρος είναι ενωτικός καθώς θα δώσει το σύνθημα για τις ευρωεκλογές.

Να δούμε εάν θα κάνει και ένα… νεύμα προς τους Θεσσαλονικείς υποψήφιους ευρωβουλευτές, που θα είναι στα σίγουρα η Βούλα Πατουλίδου και ο Θανάσης Εξαδάκτυλος …
Όσο για τους επαΐοντες επιμένουν πως στην λίστα ήδη προστέθηκε και η Μαρία Σπυράκη, αλλά για καλό και για κακό θα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση
Όχι ο Ζαγοράκης δεν θα έχει και τρίτη θητεία…
Τουλάχιστον σύμφωνα με τις …προβλέψεις
Θα μου πεις μέχρι τις 10 Απριλίου που θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου όλα είναι πιθανά!
Σωστά;

Παπαφωτίου Γιαννούλης

Πάντως λεπτομέρειες απομένουν για να ανακοινωθεί και επισήμως το πρόγραμμα του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” και θα αρχίσει στις 17.00 το απόγευμα.


Την ερχόμενη Δευτέρα, παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει η μοναδική προσυνεδριακή εκδήλωση, πριν από το συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα γίνει στις 5 – 7 Απριλίου στο Ζάππειο.

Ουσιαστικά το πρόγραμμα έχει κλειδώσει, με πρώτο ομιλητή τον πρόεδρο του συνεδρίου.

Εκείνο που δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν ο ομιλητής στην επετειακή εκδήλωση της θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που πιθανότατα θα είναι ο πρόεδρος του συνεδρίου ή ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, που όπως ανακοινώθηκε θα είναι ο Γιάννης Πλακιωτάκης!

Επανεκλογή Κυρίζογλου με 66 στις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ΚΕΔΕ

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και προέδρου της ΚΕΔΕ, Λάζαρου Κυρίζογλου, του γενικού διευθυντή της ΝΔ, Γιάννη Σμυρλή και της γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρίας Συρεγγέλα.

Στη συνέχεια έχουν κληθεί να χαιρετίσουν το συνέδριο, με αφορμή τον μισό αιώνα Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης όσοι διατέλεσαν πρόεδροι του ανώτατου κομματικού οργάνου στον νομό.

Δηλαδή ο Βάκης Φραντζής, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Δημήτρης Τσάμης, ο Μηνάς Σαμαντζίδης, ο Τάσος Σπηλιόπουλος, η Βίκυ Ευταξά και ο Αντώνης Γυφτόπουλος.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του σημερινού προέδρου της Διοικούσας, Ζήση Ιωακείμοβιτς και οι εργασίες του προσυνεδρίου της Θεσσαλονίκης θα κλείσουν με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όχι ο Τάσος ορίστηκε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας από τις 5 έως τις 7 Απριλίου 2024 στο Ζάππειο Μέγαρο!

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Ηράκλειας – ΣΟΦΨΥ Σερρών

Δήμος Αμφίπολης: Καμία πρόβλεψη, καμία μελέτη, για κανένα νέο έργο!

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της ΝΔ

Υποψήφια Ευρωβουλευτής η Βούλα Πατουλίδου – Χάνει την θέση του Αντιπεριφερειάρχη;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις