20/04/2024
18.1 C
Serres

Δήμος Σερρών: Ο Δρ. Αριστοκλής Αναστασιάδης νέος Γενικός Γραμματέας !

Ο Δρ. Αριστοκλής Αναστασιάδης είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Σερρών στη δημοτική περίοδο 2024-2028. Άτομο που όρισε η νέα Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Σύνοψη Βιογραφικού Σημειώματος του Δρ. Αριστοκλή Αναστασιάδη

Αριστοκλής Αναστασιάδης Γενικός Γραμματέας Δήμος Σερρών1

Ο κος Αριστοκλής Αναστασιάδης είναι Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας, Birkbeck College, University of London.

Έχει διατελέσει Μεταδιδακτορικός ερευνητής στο διεθνούς φήμης ερευνητικό κέντρο Centro Brasileiro de Pesquisas Fisicas, Rio de Janeiro, Βραζιλία.

Αποφοίτησε 6ος από την Πολυτεχνειακή σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, του Πανεπιστήμιο Πάτρας.


Διαθέτει εικοσαετή εμπειρία ως ερευνητής μηχανικός και ως επαγγελματίας σύμβουλος Τεχνολογίας & Καινοτομίας επιχειρήσεων.

Το επιστημονικό του υπόβαθρο εξειδικεύεται στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης.

Η ερευνητική του συνεισφορά έχει αναγνωρισθεί από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα μέσω πληθώρας δημοσιεύσεων, με πολυάριθμες αναφορές, σε διακεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και σε πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.

Έχει τιμηθεί το 2005 ως Διακεκριμένος Επιστήμονας του Εξωτερικού, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Ο Δρ. Αναστασιάδης έχει διατελέσει σύμβουλος Υφυπουργού τόσο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσο και στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κατά τις περιόδους 2009-2011 (ΥΠΕΚΑ) και 2011-2012 (ΥΠΟΙΑΝ) και έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη σχεδίαση, ένταξη έργων και την αξιοποίηση κονδυλίων για επενδύσεις στα πλαίσια των Επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Κατά τη θητεία του στο ΥΠΕΚΑ συμμετείχε στην ομάδα κατάρτισης του Ν.3851/2010 που αφορούσε στην Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως και στην ομάδα διαβούλευσης του νόμου και συνεργάστηκε με την ομάδα μελέτης του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕνΑΚ).

Επίσης, συμμετείχε στη διαδικασία έκδοσης νόμου για την προστασία της βιοποικιλότητας και στην ομάδα εργασίας του ΥΠΕΚΑ για την αναθεώρηση και κωδικοποίηση της δασικής νομοθεσίας εντάσσοντας αντίστοιχο έργο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα της Ψηφιακής Σύγκλισης.

Διετέλεσε μέλος της ομάδας παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013, ενώ παράλληλα ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Υφυπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας παρακολουθούσε τα έργα ΣΔΙΤ.


Από το 2016 εώς το 2020 διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης για την επικουρία του Δημάρχου Εμμανουήλ Παππά σε θέματα διαχείρισης και τεχνολογικής υποστήριξης ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου και πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ.) για την περίοδο 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ) με την επιτυχή υποβολή και έγκριση προγραμμάτων άνω των 25 εκ. Ευρώ.

Τέλος, από το 2018 έως το 2021 ήταν συντονιστής για 13 Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη σύνταξη προτάσεων σε προσκλήσεις ΕΣΠΑ, ως δυνητικών δικαιούχων σε θέματα περιβάλλοντος και Ενέργειας του Ε.Π. του ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020. στα πλαίσια της σύμβασής του με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) .

Από το 2012 εως σήμερα, συμμετέχει σε πληθώρα Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων είτε ώς επιστημονικός υπεύθυνος είτε ως υπεύθυνος δημοσιότητας είτε ως συντονιστής παρακολούθησης πλάνου ποιότητας και διάχυσης και παράλληλα συμμετέχει σε προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Στην καριέρα του έχει αξιολογήσει και υποστηρίξει την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων με έμφαση στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και εξοικονόμησης Ενέργειας.

Η σύνθεση της κ. Μητλιάγκα, οι παλιοί, οι νέοι και η πολιτική.. κατεύθυνση!

Με τους Onirama ξεκίνησε η Πολιτεία των Ευχών 2023

Άπαντες παρόντες – 21 σύμβουλοι στην νέα Δημοτική Αρχή της κ. Μητλιάγκα

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Η σύνθεση της νέας Δημοτικής Αρχής – Οι νέοι Αντιδήμαρχοι Σερρών – video

Σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές των νέων Διοικήσεων Νοσοκομείων – ΥΠΕ

Απόστολος Τζιτζικώστας: Η ΠΚΜ πρότυπο στα βιώσιμα ταξίδια για όλη την Ελλάδα

Υπόμνημα της ΓΣΕΒΕΕ στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Δέσποινα Χαραλαμπίδου: Να μην κλείσουν τα κέντρα πρόληψης

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις