22/07/2024
31.9 C
Serres

Απεργία σε όλη την χώρα κήρυξαν ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες

Με κεντρικό σύνθημα “οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους-αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια”, η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία για σήμερα μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα έλαβαν επίσης αποφάσεις για απεργία.

Η αρχή έγινε από τον σιδηρόδρομο με την εξαγγελία απεργίας από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, οι οποία αποφάσισε κινητοποιήσεις, ενώ στην πόλη μας το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών στηρίζει την προσπάθεια της ΓΣΕΕ και βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς και όλων όσοι αγωνίζονται για να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος για να αποδοθούν ευθύνες.

Απεργία σε όλη την χώρα κήρυξαν ΑΔΕΔΥ Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες

Σε όλη τη χώρα  Διαδηλώνουμε για τις ζωές μας

Αν η απεργία αποτελεί μέσο έκφρασης του δικαιώματος της συνδικαλιστικής ελευθερίας και ουσιαστικά είναι το μέσο άσκησης πίεσης των εργαζομένων κατά των εργοδοτών τους, αλλά και κατά του κράτους, όταν το τελευταίο λειτουργεί ως εργοδότης, σήμερα ακόμα παραπάνω την απεργία προκαλεί και η απώλεια 57 ανθρώπων στις «ράγες» της εγκληματικής πολιτικής κόστους – οφέλους.

Σωματεία και φορείς διατρανώνουν για μια ακόμα φορά ότι δεν θα επιτρέψουν να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το έγκλημα. 


Εξάλλου, στις ίδιες «ράγες» συντρίβεται κάθε δικαίωμα και ανάγκη των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Πισκιούλης Χατζηβασιλείου

Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών στηρίζει την προσπάθεια της ΓΣΕΕ και βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καθώς και όλων όσοι αγωνίζονται για να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν σε όλους όσοι- όσο ψηλά και αν βρίσκονται-εμπλέκονται.
Είναι αδιανόητο, ένα χρόνο μετά το δυστύχημα που κόστισε τις ζωές σε 57 -νέους επί το πλείστον- ανθρώπους, επιβάτες και εργαζόμενους του σιδηροδρόμου, να παρουσιάζονται επαναλήψεις φαινομένων του παρελθόντος, δηλαδή αδιαφάνεια, συγκαλύψεις, μεταθέσεις ευθυνών, καθυστερήσεις, που οδηγούν στη λήθη και η κοινωνία να έχει την πικρή γεύση της ατιμωρησίας των όποιων ισχυρών.


Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών συντάσσεται με την πρωτοβουλία της Γενικής Συνομοσπονδίας και με όσους υπερασπίζονται τη θέση ότι η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι.

Για το λόγο αυτό καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα Σωματεία – μέλη μας, να συνυπογράψουν και να επικοινωνήσουν το σχετικό ψήφισμα με το οποίο συγγενείς θυμάτων ζητούν αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, τράπεζες, καθηγητές, νοσοκομειακοί γιατροί και δικαστικοί υπάλληλοι εκτός από τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μπόζης Κουφοτόλης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) συμμετέχει στην απεργία και καλεί τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη


Την Πανελλαδική Απεργία  έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καθώς επίσης και τα Συλλαλητήρια Διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματισθεί στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ η ΠΟΣ θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στις 10.30′ στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά στο Μακρυχώρι Λάρισας.

Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Τουρτούρας Κασάπογλου


Η ΕΙΝΑΠ συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία και καλεί όλους τους γιατρούς να δώσουν δυναμικά το παρόν, ενώ από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ με κεντρικό σύνθημα “οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους-αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια”, προκήρυξε την 24ωρη απεργία μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης και τα Εργατικά Κέντρα και οι ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα συμμετέχουν στην απεργία


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:

 • • Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
  • Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων.
  • Συλλογικές Συμβάσεις για τους μισθούς.
  • Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017.
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
  • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
  • Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
 • Άμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών”.

Γιάννης Μυλόπουλος: Αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε στις λάσπες της 1ης πλημμύρας

Στη Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 ο Σερραίος Μιχάλης Πισκιούλης

Νίκη Κεραμέως: Πάνω από 13.500 εγγραφές για την επιστολική ψήφο

Αποκαθήλωση Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Παράταση ζωής στον Κασσελάκη!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις