17/06/2024
21.5 C
Serres

Απάντηση Αυγενάκη στη μηνυτήρια αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ!

Με αφορμή την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Μέσα στην απόγνωσή τους από τα όσα εξελίσσονται στο κόμμα της «Αριστεράς», ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει εμμονικά το αναίσχυντο ψέμα και τη συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας.

Χωρίς ίχνος ντροπής, αναζητά σανίδα σωτηρίας στο πολιτικό αδιέξοδό του.

Η εικόνα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεπερνά πλέον τα όρια του κωμικού και γίνεται μέρα με τη μέρα τραγικότερη.Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στο θέατρο του παραλόγου.


Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα και στις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο λαός και η περιοχή της Θεσσαλίας, εμείς συνεχίζουμε το έργο μας, κοιτώντας μόνο μπροστά.


Ήμασταν και θα είμαστε δίπλα στους αγρότες μας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους ανεξαιρέτως τους φορείς, για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο».


Στο πλαίσιο του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας
Συνάντηση Αυγενάκη με την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων

Αυγενάκης Κυριακίδου
Αυγενάκης Κυριακίδου

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε συνάντηση εργασίας με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, στο πλαίσιο του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας που συνεδριάζει στο Λουξεμβούργο με κύριο στόχο να συζητήσουν το ζήτημα της πληγείσας από τις πρόσφατες θεομηνίες Θεσσαλίας, την οποία θα επισκεφθεί σύντομα η Επίτροπος, μετά από πρόσκληση του ΥπΑΑΤ.


Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων ενημέρωσε, επίσης, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα αποτελέσει κέντρο αναφοράς της ΕΕ για την ευζωία των υδρόβιων ζώων, ένα από μόλις 4 στην ΕΕ και το πρώτο εξειδικευμένο για θέματα υδρόβιων ζώων.


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τη συνάντηση με την Επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε:


«Στα πλαίσια της εποικοδομητικής συνεργασίας που έχω με την Επίτροπο Υγείας και Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, συναντηθήκαμε σήμερα, στο Λουξεμβούργο, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, και μου ανακοίνωσε επίσημα ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναφοράς για την ευζωία των υδρόβιων ζώων, εγκρίθηκε και θα λειτουργήσει στην Κρήτη, υπό το Πανεπιστήμιο Κρήτης.


Η σημαντική αυτή επιτυχία αποτελεί ακόμα ένα λιθαράκι στην εξωστρέφεια και την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας, στην δημιουργία νέων Κέντρων και νέων θέσεων εργασίας και στην ουσιαστική στήριξη των παραγωγών μας με σύγχρονες γνώσεις και εργαλεία».


Το Κέντρο αναφοράς της ΕΕ για την ευζωία των υδρόβιων ζώων θα έχει έδρα την Κρήτη και θα λειτουργεί με τη μορφή της κοινοπραξίας, υπό το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με την συμμετοχή επιπλέον του Κέντρου Βιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Τσεχίας και του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου θα προσφέρεται τεχνογνωσία στους παραγωγούς της Ελλάδας αλλά και ευρύτερα της ΕΕ, αλλά πολύτιμη γνώση για την χάραξη πολιτικών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Η λειτουργία του Κέντρου προσδίδει διεθνή αναγνώριση και ενισχύει ακόμα περισσότερο τη φήμη του Πανεπιστημίου Κρήτης, προωθώντας τη συνεργασία με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Επίσης, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ενισχύει το κύρος του ιδρύματος, προάγοντας την επιστημονική έρευνα σχετικά με την ευζωία των υδρόβιων ζώων, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της διαχείρισης των υδάτων συντελώντας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.


Σε οικονομικό επίπεδο αναμένεται να υπάρξουν οφέλη για την τοπική κοινωνία, καθώς δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και προωθεί την εκπαίδευση νέων επιστημόνων και επαγγελματιών γύρω από τον πρωτογενή τομέα.


Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη παραγωγός χώρα στην Ε.Ε. για την τσιπούρα και το λαβράκι, ενώ διαθέτει κορυφαία τεχνογνωσία γύρω από το ζήτημα της καλής μεταχείρισης αυτών των ειδών ιχθύων.

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υποδέχθηκε Αυστριακούς βουλευτές στη Βουλή

Σύλλογος Γονέων στο Μουσικό Σχολείο Σερρών: Αισθανόμαστε υπερήφανοι για την πρόοδο των παιδιών μας

Λ. Αυγενάκης: «Από αύριο, θα συνεργαστούμε με τους πάντες, χωρίς να μας ενδιαφέρει από ποιο κόμμα στηρίχθηκαν»

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις