23/07/2024
23.8 C
Serres

Αναζητούν την ανάπτυξη 23 προτάσεις, με 6,4 εκ ευρώ μέσω της ΑΝΕΣΕΡ!

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης για παρεμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα στα πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος  Νομού Σερρών της Αναπτυξιακής εταιρίας Σερρών (ΑΝΕΣΕΡ) με την κατάθεση 23 προτάσεων έργων δημόσιου χαρακτήρα από ΟΤΑ, συλλόγους και λοιπούς συλλογικούς φορείς.


Να σημειώσουμε πως οι ολοκληρωµένες αναπτυξιακές στρατηγικές εφαρµόζονται µέσω τοπικών προγραµµάτων για να υλοποιηθούν σε αγροτικές περιοχές της χώρας, από τις Οµάδες Τοπικής ∆ράσης (ΟΤ∆), οι οποίες αποτελούν τοπικές εταιρικές σχέσεις δηµοσίου – ιδιωτικού τομέα.


Το αιτούμενο ποσό  χρηματοδότησης ανέρχεται σε 6,4 εκ ευρώ ξεπερνώντας κατά πολύ τις διαθέσιμες πιστώσεις της πρόσκλησης , που προβλέπετε να καλυφθούν τα αμέσως επόμενα χρόνια, και πάλι από την ΑΝΕΣΕΡ, μέσω νέων προσκλήσεων του (CLLD) – LEADER

Κατατέθηκαν 23 προτάσεις για 6,4 εκ ευρώ – Πέτυχε η πρόσκληση της ΑΝΕΣΕΡ

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης για παρεμβάσεις δημόσιου χαρακτήρα στα πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος  Νομού Σερρών «Στρατηγικές Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» του ΠΑΑ 2014-2020, και ειδικότερα του Μέτρου 19 που προβλέπει την τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων (CLLD) – LEADER», με το υπομέτρο 19.2 για την στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων(CLLD) – LEADER».

Barat


Από την επεξεργασία των στοιχείων που έκανε η ΟΤΔ ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Α.Ε. προκύπτει ότι κατατέθηκαν συνολικά 23 προτάσεις έργων δημόσιου χαρακτήρα από ΟΤΑ, συλλόγους και λοιπούς συλλογικούς φορείς.


Το αιτούμενο ποσό  χρηματοδότησης ανέρχεται σε 6,4 εκ ευρώ ξεπερνώντας κατά πολύ τις διαθέσιμες πιστώσεις της πρόσκλησης (ποσοστό υπερκάλυψης 600%).


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση των φυσικών φακέλων ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσει η αξιολόγηση των προτάσεων.Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος , ο πρόεδρος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Α.Ε. Δημήτριος Καριπίδης, αλλά και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες της εταιρείας ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τους ΟΤΑ, αλλά και τους τοπικούς φορείς της ΠΕ Σερρών για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο Πρόγραμμα LEADER και τις διαδικασίες που το διέπουν.

Πρωταθλητής ο Δήμος Νέας Ζίχνης

mpalaksis-papamichalis

Στα πλαίσια της πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος Νομού Σερρών, με τίτλο “ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΏΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ – LEADER” της ΑΝΕΣΕΡ ΑΕ, ο Δήμος Νέας Ζίχνης υπέβαλε τρεις (3) ολοκληρωμένες προτάσεις για χρηματοδότηση, σε σύνολο 23 σε ολόκληρο το νομό όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Παντελής Μπόζης που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.


Στην πρώτη από αυτές ζητά την βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο αγρόκτημα Θολού”, ποσού 483.600 ευρώ.


Στην δεύτερη αναζητά την συντήρηση της εσωτερικής οδοποιίας”, ποσού 500.000 ευρώ.Με την τρίτη πρόταση αναζητά την δημιουργία ενός σύγχρονου Ψηφιακού Σπηλαιολογικού Μουσείου στην Αλιστράτη, ποσού 430.000 ευρώ.

Μάλιστα η μελέτη αφορά στη στέγαση του Μουσείου στο οίκημα “Ιωάννης Μουμτζής”, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το πρώην Δημαρχείο Αλιστράτης και φιλοξενεί τη Δημοτική βιβλιοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο Αλιστράτης.


Ένα φιλόδοξο έργο, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα γίνει πόλος έλξης για τους επισκέπτες του Σπηλαίου, οι οποίοι θα έχουν ένα σοβαρό λόγο να μεταβούν εντός του οικισμού της Αλιστράτης, με όσα πολλαπλά οφέλη αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Με την βοήθεια του Κώστα Καραμανλή ήρθαν 2,5 εκατομμύρια στην ΑΝΕΣΕΡ

farmakis-kadis


Να σημειώσουμε πως όπως ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2022, 2,5 εκατομμύρια ήρθαν με την βοήθεια του Κώστα Καραμανλή και κατευθύνθηκαν στην ΑΝΕΣΕΡ για την χρηματοδότηση νέων επενδύσεων μέσω του τοπικού προγράμματος Leader, προκειμένου να ανταποκριθούμε στο επενδυτικό ενδιαφέρον, που εκδηλώνεται στην περιοχή μας, πάρα τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, λόγω της ενεργειακής κρίσης.


Πάντως όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΝΕΣΕΡ από την διευθύντρια εως τους υπηρεσιακούς της ΑΝΕΣΕΡ ΑΕ, με υπευθυνότητα και ζήλο, κατέστησαν την εταιρεία, ως έναν φορέα που διακρίνεται στην διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κυρίως εξελίσσεται σε ένα χρήσιμο εργαλείο, στα χέρια των ΟΤΑ, δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

LEADER / CLLD


Η Τοπική Ανάπτυξη µε Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ /CLLD), είναι βασισµένη στην προσέγγιση LEADER, µια µέθοδος σχεδιασµού και υλοποίησης τοπικών ολοκληρωµένων αναπτυξιακών στρατηγικών, µε τη συµµετοχή εταίρων σε τοπικό επίπεδο, προκειµένου να αντιµετωπισθούν αποτελεσµατικά οι οικονοµικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και δηµογραφικές προκλήσεις που αντιµετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές.
Είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό εργαλείο προκειµένου οι τοπικές κοινότητες:
α) να κάνουν σταθερά βήµατα προς πιο αποτελεσµατικές µορφές οικονοµικής, βιώσιµης και «χωρίς αποκλεισµούς» ανάπτυξης
β) να «καινοτοµήσουν» προκειµένου να αντιµετωπισθούν τα κοινωνικο-οικονοµικά προβλήµατα των αγροτικών περιοχών της χώρας και
γ) να ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή στις αγροτικές περιοχές.

Στο πρόγραμμα για τα δημόσια έργα μπορούσαν να υποβάλλουν πρόταση όλοι οι δήμοι ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν κατατέθηκε πρόταση από τους δήμους Αμφίπολης και Σερρών.
Και άντε να καταλάβω πώς στο Δήμο Σερρών τρέχει πληθώρα έργων και μελετών τόσο στη ΔΕΥΑΣ όσο και σε επίπεδο Δήμου.


Ο Δήμος Αμφίπολης ούτε εκεί μπόρεσε να καταθέσει κάποια πρόταση;
Ποια η άποψη των δημοτικών συμβούλων και ποια αυτή των κατοίκων που βλέπουν την ανάπτυξη να περνάει συνεχώς από δίπλα τους;

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Πρεμιέρα τη Τετάρτη στο ΔΙΠΑΕ για τον “Ζηλιαρόγατο”

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις