22/07/2024
32.5 C
Serres

ΑΝΕΣΕΡ: Ένταξη έργων 2.500.000€ για δημόσια και ιδιωτικά έργα!

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων της 2ης προκήρυξης του Τοπικού Προγράμματος LEADER CLLD και την εξέταση των ενδικοφανών προσφυγών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης των δικαιούχων ιδιωτικών και δημόσιων έργων, τα έργα των οποίων εντάχθηκαν στο Τοπικό Πρόγραμμα, ενώ παράλληλα παραδόθηκαν στους δικαιούχους οι επιστολές ένταξης.

Να σημειώσουμε πως στην φάση αυτή εντάσσονται 10 πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα με συνολικό κόστος 1.704.048,090 € και δημόσια δαπάνη 1.445.352,19 € και 5 πράξεις δημόσιου χαρακτήρα με συνολικό κόστος και δημόσια δαπάνη 998.751,22 € αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο το πολιτικό και οικονομικό αποτύπωμα της ΑΝΕΣΕΡ

Νέα έργα στο Νομό Σερρών στα πλαίσια του τοπικού προγράμματος LEADER CLLD

aneser spiropoulos proedros triantafillou dimosia idiotika erga


Ανακοινώθηκε η ένταξη νέων έργων στο τοπικό πρόγραμμα LEADER CLLD Νομού Σερρών, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του 2ου κύκλου προσκλήσεων για έργα δημοσίου και ιδιωτικού χαρακτήρα

Αξιολογήθηκαν θετικά 13 νέα έργα Δημοσίου χαρακτήρα συνολικού κόστους 3.712.988 €.

Lavera

Σήμερα ανακοινώνουμε την ένταξη 5 έργων συνολικού κόστους 998.751€.

Για τα υπόλοιπα έργα έχουμε ήδη αιτηθεί την κατανομή προγραμματικής υπερδέσμευσης και δηλώνουμε αισιόδοξοι για την ικανοποίηση του αιτήματός μας

Αξιολογήθηκαν θετικά 38 νέα έργα ιδιωτικού χαρακτήρα συνολικού κόστους 9.578.484 € και συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 6.070.152 €. Σήμερα ανακοινώνουμε την ένταξη 10 έργων συνολικού κόστους 1.704.048 € και συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 1.445.352 €.


malliaras tsinavos

Με τις ανωτέρω εντάξεις το τοπικό μας πρόγραμμα LEADER CLLD εκτοξεύεται σε μέγεθος φτάνοντας περίπου στα 18.500.000 € σε όρους Δημόσιας Δαπάνης και σε περίπου 21.000.000 € σε όρους συνολικού κόστους (Από 7.550.000 € και 11.000.000 € αντίστοιχα στο αρχικά εγκεκριμένο πρόγραμμα).

Υπ’ αυτό το πρίσμα, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των πρώτων 10 νέων ιδιωτικών έργων που λαμβάνουν χρηματοδοτική στήριξη, δεσμεύομαι προσωπικά, είπε ο Πρόεδρος και Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ότι η μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του προγράμματος θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, με σκοπό την εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερο αναπτυξιακών πόρων στην περιοχή.

aneser 2024 leader idiotika dimosia erga

Λίγα λόγια για το συνολικό αποτύπωμα της εταιρείας ΑΝΕΣΕΡ

Το συνολικό αποτύπωμα της ΑΝΕΣΕΡ στην περιοχή με αφορμή το γεγονός ότι το 2024 συμπληρώνονται 30 έτη από την ίδρυση της , καθώς οι επιτυχίες του σήμερα συναρτώνται σε σημαντικό βαθμό και με τη συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία των προηγουμένων ετών.

Τι έκανε λοιπόν η ΑΝΕΣΕΡ όλα αυτά τα χρόνια;

panagis xanlioglou

α) Εφάρμοσε ευρείας κλίμακας αναπτυξιακές παρεμβάσεις στην περιοχή


 • 9 πολυετείς αναπτυξιακές παρεμβάσεις (LEADER II, LEADER +, προσέγγιση LEADER, LEADER CLLD, ΟΠΑΑΧ Κερκίνης, ΟΠΑΑΧ Παγγαίου, Άξονας 3 ΠΑΑ 2007-2013, Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης (ΤΠΑ) Σερρών, Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) Σερρών)
 • 360 έργα / επενδύσεις δημοσίου και κυρίως ιδιωτικού χαρακτήρα μέσω των πολυετών αναπτυξιακών παρεμβάσεων στην περιοχή
 • 33 λοιπά Ευρωπαϊκά ή Εθνικά προγράμματα (Interreg, Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών, Βοήθεια στο σπίτι, Συμβουλευτική ανέργων κ.α)
 • 141 αναπτυξιακές μελέτες και δράσεις υποστήριξης τοπικών φορέων και των τοπικών ΟΤΑ (Μελέτες, έρευνες, προγραμματικές συμβάσεις π.χ προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, υποστήριξης τεχνικών έργων ΟΤΑ κλπ)

β) Συνέβαλε καθοριστικά στην οικονομία της υπαίθρου

 • Συνολικά 536 έργα και παρεμβάσεις συνολικού άμεσου κόστους περίπου 70 εκ. Ευρώ.
 • Συνυπολογίζοντας και το έμμεσο κόστος έργων που υλοποιήθηκαν συνεπεία παρεμβάσεων ωρίμανσης που περιλαμβάνονται στις 536 παρεμβάσεις το συνολικό αποτύπωμα στην περιοχή φτάνει τα 75 εκ. ευρώ.
 • Προσέλκυση εξωτερικών πόρων περίπου 48 εκ. ευρώ. Αφορά τη δημόσια δαπάνη των έργων – παρεμβάσεων που έγιναν στην περιοχή και η οποία δεν θα «έφτανε» στην περιοχή αν δεν υλοποιούνταν όλα αυτά τα έργα.

γ) Συνέβαλε καθοριστικά στην τοπική επιχειρηματικότητα

 • 256 έργα ιδιωτικού χαρακτήρα συνολικού κόστους άνω των 46 εκ. ευρώ και Δημόσιας δαπάνης 25 εκ. ευρώ
 • 246 μοναδικοί ωφελούμενοι επενδυτές που επένδυσαν – έμειναν στον τόπο τους και στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται και να παράγουν πλούτο στην περιοχή

δ) Συνέβαλε καθοριστικά στην απασχόληση και στο τοπικό ανθρώπινο κεφάλαιο

 • Δημιουργία άνω των 400 θέσεων απασχόλησης μέσω κυρίως των ιδιωτικών επενδύσεων εκ’ των οποίων το 70% περίπου εξακολουθούν να είναι βιώσιμες ως σήμερα.
 • Δημιουργία και λειτουργία ενός υψηλής στάθμης υπηρεσιακού στελεχιακού μηχανισμού διεκδίκησης και διαχείρισης πόρων, ο οποίος συμβάλει τόσο στην απασχόληση (400 περίπου ανθρωποέτη απασχόλησης διαχρονικά) όσο και στη διαρκή μεταφορά γνώσης και τεχνογνωσίας στην περιοχή

Όλα τα παραπάνω είναι μια πολύ μικρή και περιεκτική αναφορά στο διαχρονικό έργο της εταιρείας, το οποίο και θα αδικούσαμε αν μέναμε μόνο σε αυτές τις συνοπτικές επισημάνσεις.

Επίσης με σκοπό την παρουσίαση και την ανάδειξη της 30ετούς παρουσίας της εταιρείας στην περιοχή, προγραμματίζεται μια σχετική επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2024.

Τίμησε και φέτος τη μνήμη των συναδέλφων τους η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης: Ξεκινάει ένα νέο πολυδύναμο πνευματικό κέντρο στη Νιγρίτα

Σέρρες – Χαμηλή πτήση στις νομαρχιακές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Δήμος Σιντικής: Συγκροτήθηκε επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις