18/06/2024
24.7 C
Serres

Αλεξάνδρα Σδούκου: Αναξιοποίητη η γεωθερμία στο Νομό Σερρών!

Eίναι γεγονός ότι περιοχές στο Νομό Σερρών έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο κομμάτι της γεωθερμία τόνισε η Υφυπουργός Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου .

karamanlis evroekloges serres 2024 kotsakiaxidis

Είναι μια άλλη μορφή πράσινης ενέργειας που δεν την έχουμε αναπτύξει όσο πρέπει στην Ελλάδα.

Έχουμε δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα σίγουρα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που πηγάζουν από τον ήλιο, από τον άνεμο, τα φωτοβολταϊκά, τα αιολικά.

Παρόλα αυτά όμως, αυτός ο τόπος εδώ έχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.


Στην ανάπτυξη της γεωθερμίας είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για το πού βρίσκεται αυτή η ανάπτυξη και ποια βήματα απαιτούνται από πλευράς Υπουργείου ή Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αλλά και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε έτσι ώστε να δούμε αυτά τα παιδεία να αναπτύσσονται, να παράγεται ηλεκτρική ενέργεια, να αξιοποιείται, διότι στο τέλος της ημέρας βασικό ζητούμενο για την Ελλάδα και αυτό είναι μια προτεραιότητα, αν θέλετε, της κυβέρνησής μας, είναι να καταφέρουμε οι Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση σε φθηνή, πράσινη και άφθονη ενέργεια.

Ήδη ως χώρα έχουμε κάνει σημαντικότατα βήματα τα τελευταία πέντε χρόνια στην ανάπτυξη των ΑΠΕ.


karamanlis evroekloges serres 2024 periodeia 24

Παρόλα αυτά έχουμε να διανύσουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και για να πετύχουμε τους εθνικούς στόχους που έχει θέσει η χώρα μας στην ενέργεια και στην κλιματική αλλαγή, έτσι ώστε το 2030 το 80% της ενέργειας που παράγεται να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αλλά είναι και ο μόνος τρόπος, αν θέλετε, για να καταφέρουμε να ρίξουμε ακόμη περισσότερο το κόστος ενέργειας που είναι ένα ζητούμενο σήμερα για τον Έλληνα, για το κάθε νοικοκυριό και την κάθε επιχείρηση»

Αυτά είπε η Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου, που περιόδευσε στο νομό μας, όχι μόνο για να θέσει το διακύβευμα των εκλογών, αλλά και να μιλήσει με τους πολίτες και να ενημερωθεί για τον πλουτοπαραγωγικό πλούτο του Νομού μας που θέλουμε δεν θέλουμε είναι η …γεωθερμία!

Η οποία βεβαίως παραμένει …αναξιοποίητη!


Αλεξάνδρα Σδούκου: Ο Δήμος Ηράκλειας θα μπορούσε να σταθεί πρωτοπόρος στη μετάβαση προς την πράσινη ενέργεια…

Kleanthis kotsakiaxidis giorgos trentsios

Το Δήμο Ηράκλειας επισκέφτηκε την Τρίτη η Υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κα Αλεξάνδρα Σδούκου, συνοδευόμενη από τον πρώην Υπουργό Υποδομών κ.Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον πρώην Υφυπουργό Εσωτερικών κ.Θεόφιλο Λεονταρίδη.

Η υποδοχή έγινε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου το συντονισμό της σύσκεψης έκανε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ζωή Μαρίγκου.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δήμος Κοσμίδης, Βαλάντης Παπαγεωργίου, Σωτήρης Βατμανίδης και κα Νατάσα Χαλκίδου καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντίνος Αραμπατζής, Γεώργιος Κουτσάκης, Δημήτρης Τζήκας και Μαρία Γεωργιάδου.

Τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Νικόλαος Γκόγκας , ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υποστήριξης μιας αυτόνομης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα προβλήματα των περιφερειακών Δήμων, αλλά και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Ηράκλειας, που είναι η λίμνη Κερκίνη και το γεωθερμικό πεδίο.

unnamed 2 6

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, χαιρετίζοντας την Υπουργό, αναφέρθηκε στο μισθωμένο για 50 χρόνια Γεωθερμικό Πεδίο του Δήμου Ηράκλειας, το οποίο κατοχυρώθηκε μέσα από Ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό.

Επεσήμανε, στα πλαίσια της κλιματικής αλλαγής, την επιβεβλημένη ανάγκη αξιοποίησης των ήπιων μορφών ενέργειας, όπως είναι η γεωθερμική, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως:

«Ο Δήμος Ηράκλειας θα μπορούσε να σταθεί πρωτοπόρος στη μετάβαση προς την πράσινη ενέργεια εάν και εφόσον με την αρωγή της Πολιτείας θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε το τεράστιο αυτό κεφάλαιο, το οποίο θα είναι χρήσιμο, τόσο για την Τοπική Οικονομία, όσο και για το περιβάλλον.

tasos chatzivasileiou nikos androulakis

Θεωρώ ότι η αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου έχει ιδιαίτερο σημειολογικό ενδιαφέρον, το οποίο θα δείξει την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η χρήση ενέργειας στα επόμενα χρόνια.

Σας ευχαριστούμε που με την παρουσία σας τιμάτε το Δήμο Ηράκλειας και ευελπιστούμε ότι η παρουσία σας θα αφήσει θετικό και ανεξίτηλο αποτύπωμα.»

Η Υφυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τον Δήμαρχο , ανέφερε ότι είναι υπέρ της γεωθερμίας και του ζήτησε να τον επισκεφτεί στην Αθήνα για να συζητήσουν πιο διεξοδικά ένα τόσο σοβαρό θέμα, διότι σήμερα υπάρχει μεγάλη πίεση χρόνου.

Ο Δήμαρχος μετά τη σύσκεψη συνόδευσε την Υφυπουργό στο γραφείο του, όπου της έδωσε το υπόμνημα για το έργο της γεωθερμίας (Οικονομοτεχνική Μελέτη ), της δώρισε ένα βιβλίο με θέμα τη Λίμνη Κερκίνη και τις πρόσφερε μία ενδεικτική συλλογή από τοπικά προϊόντα της Ηράκλειας.
Και έκλεισε το ραντεβού του για μετά τις εκλογές….

Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης: Τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας

Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών-Bulgaria Track Days

Γιάννης Βρούτσης: 9.530.769€ για τις ανάγκες των Εθνικών Ομάδων όλων των αθλημάτων

Δήμος Σιντικής: Προχωράει η Κατασκευή Μουσείου Βουβαλοτροφίας στη Λιβαδιά!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις