18/06/2024
30.2 C
Serres

Σε αδιέξοδο οι εργαζόμενοι σε Δημοτικά ΚΔΑΠ

Σε αδιέξοδο οδηγούνται τα περισσότερα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών των δήμων (ΚΔΑΠ).

Αυτό γιατί στα προβλήματα της ελλιπούς χρηματοδότησή τους, του μειωμένου προσωπικού, αλλά και του ωραρίου, προστίθεται το τελευταίο εξάμηνο και η καθυστέρηση στη μισθοδοσία των εργαζομένων.


Πρόκειται για συνολικά 2.600 εργαζομένους
που παρέχουν υπηρεσίες στις κατά τόπους δημοτικές δομές, με τους περισσότερους να παραμένουν απλήρωτοι από τρεις έως και έξι μήνες.

Οι καταγγελίες πέφτουν «βροχή» σε καθημερινή βάση προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων ΚΔΑΠ (ΠΑΣΕΚΔΑΠ) και οι εργαζόμενοι μιλούν για απλήρωτη εργασία από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα, ενώ σε πολλές ακόμη περιπτώσεις το προσωπικό έχει να πληρωθεί από τον περασμένο Μάιο.


Τίθεται ζήτημα επιβίωσης ;

Κώστας Καραμανλής Αφροδίτη Σταμπουλή

Η κατάσταση μήνα με το μήνα γίνεται χειρότερη και πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης των εργαζομένων που παρέχουν καθημερινά υπηρεσίες για την απασχόληση χιλιάδων παιδιών
Γιατί συμβαίνει αυτό;

Πρώτον γιατί οι οργανισμοί που λειτουργούσαν τα ΚΔΑΠ από τον Ιανουάριο έχουν καταργηθεί και κάποιοι από αυτούς δεν έχουν το κατάλληλο προσωπικό για να λειτουργήσουν
Δεύτερον τα χρήματα από τα voucher , όλο και λιγοστεύουν και φυσικά δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες.


Τρίτον και κυριότερο οι εργαζόμενοι είναι πάρα πολλοί σε σχέση με τα παιδιά, καθώς ο ιδιωτικός τομέας κατάφερε τα τελευταία χρόνια να υπερκεράσει τις δημοτικές επιχειρήσεις που ήδη καταργήθηκαν από τον ..Δεκέμβριο!


Μασλαρινός Αβδελάς

Επιπλέον οι δήμοι που έχουν την ευθύνη να βρουν τον τρόπο να πληρωθούν οι εργαζόμενοι δεν έχουν απαιτήσει ακόμη τα 7,5 εκατ. ευρώ που εκκρεμούν για τη χρονιά 2022-2023, για τα οποία υπήρξε δέσμευση από τα αρμόδια υπουργεία.

Πέρυσι εξαγγέλθηκε η έξτρα χρηματοδότηση για τα ΚΔΑΠ ύψους 12,5 εκατ. ευρώ, αλλά από αυτά στις δομές διατέθηκαν μόνο τα 5 εκατ. Ευρώ, ενώ φέτος ουτε γίνεται λόγος αν θα δοθούν και πότε κάποια χρήματα που θα διασφάλιζαν τους μισθούς των εργαζομένων και τα λειτουργικά έξοδα των δομών.

Βέβαια οι δήμαρχοι σε κάθε περίπτωση δικαιολογούνται πως φταίει η καθυστέρηση της χρηματοδότησης προς τους δήμους από το συγχρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Παιδικής Προστασίας”.
Άντε τώρα οι εργαζόμενοι να βρουν το …δίκιο τους!

Στις φοιτητικές εκλογές μάχη για το δίπολο ΔΑΠ και Πανσπουδαστικής


Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Μαργαρίτης Σχοινάς αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του ΔΙΠΑΕ!

Ξεκίνησε ο «Μαθητόκοσμος 2024» – Γιορτή πολιτισμού για μαθητές και εκπαιδευτικούς


Ο Σερρών Θεολόγος: Ο Μέγας Κωνσταντίνος λαμπρό πρότυπο χριστιανού Ηγεμόνος

Ξεκινά σήμερα τη λειτουργία του το Ιατρείο διακοπής καπνίσματος

Χρήστος Σταϊκούρας: Με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία ανανεώνεται το 1/3του στόλου των οχημάτων του ΟΑΣΘ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις