17/07/2024
38.1 C
Serres

Στις 10 και 11 Ιουνίου η πόλη των Σερρών Επίκεντρο του ελληνικού στίβου

Η καρδιά του ελληνικού στίβου θα χτυπάει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις Σέρρες, στο «Εαρινό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών» στο Δημοτικό Στάδιο «Γεώργιος Τοπτσής», το οποίο είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί περισσότερους από 1.000 αθλητές και αθλήτριες από όλη τη χώρα και συνολικά περισσότερους από 3.000 φιλοξενούμενους.

Περισσότεροι από 1.000 αθλητές θα βρεθούν στο Δημοτικό Στάδιο για το Εαρινό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών στο πιο σύγχρονο ταρτάν της πατρίδας μας, για μια διοργάνωση που για να πραγματοποιηθεί όλοι οι φορείς ένωσαν δυνάμεις έτσι ώστε το κορυφαίο αθλητικό και οικονομικό γεγονός την πατρίδας μας να πραγματοποιηθεί στην πόλη μας.

Για το εαρινό πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών και Γυναικών: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις Σέρρες

Barat

Για τη διεξαγωγή του «Εαρινού Πρωταθλήματος Στίβου Ανδρών-Γυναικών» παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. του Δήμου Σερρών, Γιάννης Γάτσιος, ο Ταμίας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Δημήτρης Μακρής και ο Ταμίας του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Λιούμπας.

«Το Εαρινό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών αποτελεί συνέχεια των Διασυλλογικών Αγώνων και μάλιστα αυτή η διοργάνωση θα αποτελέσει κριτήριο για τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας, που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Σιλεσία της Πολωνίας στα τέλη Ιουνίου. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο νέο, σύγχρονο ταρτάν του Δημοτικού μας Σταδίου, το οποίο πετύχαμε να πιστοποιηθεί από τον διεθνή οργανισμό World Athletics», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στη συνέντευξη Τύπου υπογραμμίζοντας ότι το Δημοτικό Στάδιο Σερρών είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή στάδιο της χώρας με πιστοποιημένο ταρτάν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Δήμος Σερρών ολοκλήρωσε μία σειρά από παρεμβάσεις και έργα αναβάθμισης των αθλητικών χώρων του Δημοτικού Σταδίου, προϋπολογισμού άνω των 80.000 ευρώ, που μεταξύ άλλων αφορούσαν σε προμήθεια δύο στρωμάτων για τα αγωνίσματα του άλματος εις ύψος και άλματος επί κοντώ, ανακατασκευή των χώρων υγιεινής στα γραφεία και κάτω από τις κερκίδες, συντηρήσεις και αντικαταστάσεις των οργάνων του αγωνιστικού χώρου, συντήρηση του πρασίνου και του αρδευτικού συστήματος, καθώς και σε αντικατάσταση των λαμπτήρων.


Ο κ.Χρυσάφης ευχαρίστησε για τη συνεργασία στη διοργάνωση του Πρωταθλήματος τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και προσωπικά τους κκ. Λιούμπα και Μακρή, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τη διοίκηση και τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Γιάννη Γάτσιο.

«Ως Δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που ενισχύει τη θέση του Δήμου μας στο χάρτη των αθλητικών διοργανώσεων της χώρας και όχι μόνο. 

Καλούμε τους Σερραίους να παρακολουθήσουν και να στηρίξουν τους αγώνες, οι οποίοι προβλέπονται συναρπαστικοί, καθώς αναμένουμε πολύ καλές εμφανίσεις, επιδόσεις και ρεκόρ», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Γιάννης Γάτσιος τόνισε ότι οι παρεμβάσεις αναβάθμισης στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών θα συνεχιστούν με στόχο να αποτελέσει πόλο έλξης μεγάλων διοργανώσεων. Παράλληλα, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και ειδικά στους Σερραίους αθλητές, τους οποίους ο Δήμος στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι και σε αυτή τη διοργάνωση οι φορείς του τόπου ενώνουν δυνάμεις στην πράξη και τόνισε ότι το διήμερο των Αγώνων οι Σέρρες θα πλημμυρίσουν από νιάτα και από κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας. 

Από την πλευρά του ο Ταμίας του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Λιούμπας τόνισε ότι αυτοί οι Αγώνες αποτελούν ένα κορυφαίο αθλητικό και οικονομικό γεγονός για τις Σέρρες και χαρακτήρισε «μεγάλο επίτευγμα» την επιλογή του Δημοτικού Σταδίου Σερρών από τον ΣΕΓΑΣ. Επιπλέον, ο κ.Λιούμπας έκανε γνωστό ότι το Σάββατο 10 Ιουνίου η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα θα βραβεύσει τον Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη και θα του απονείμει τιμητική διάκριση ως ένδειξη αναγνώρισης της πολύτιμης υποστήριξης του Δήμου Σερρών στις διοργανώσεις, που πραγματοποιούνται στο Δήμο Σερρών. 

Ο Ταμίας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρης Μακρής αναφέρθηκε στις συντονισμένες ενέργειες των φορέων για την επιτυχημένη διεκδίκηση της εν λόγω διοργάνωσης στις Σέρρες, καθώς και στην άψογη συνεργασία με το Δήμο Σερρών και τον Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. για την άρτια προετοιμασία των υποδομών.

Πράξη το Δίκτυο Εθελοντισμού Δήμου Σερρών!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Δείτε επίσης.

 

Συνέχισε να διαβάζεις